Yabancı tohum firmalarının tekelinde bulunan hibrit ayçiçeği tohumunda yerli üretim tohumların kullanılmasını teşvik etmek için önemli bir proje başlatıldı.

Yerli hibrit ayçiçeği tohumu ekilişlerini artırma projesi Edirne’de uygulanmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Edirne’nin Keşan ilçesinde çiftçilere yüzde 60’ı Bakanlık hibeli, yüzde 30’u Trakya Kalkınma Ajansı ve yüzde 10’u üretici katkılı yerli hibrit ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.  

YERLİ AYÇİÇEK TOHUMU ZARARLI OTA VE HASTALIKLARA KARŞI DAYANIKLI!

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt yaptığı açıklamada, "Ayçiçeği üreticilerine desteğimiz sürüyor. Bugün dağıtımı yapılan tohumlar, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş, bölge şartlarına uygun, adaptasyon kabiliyeti yüksek bir tohumdur. Aynı zamanda orobanş zararlı otuna ve köse hastalığına karşı yüksek toleranslı, yüksek verimli kaliteli bir tohumdur” dedi.

PROJE KAPSAMINDA ÇİFTÇİYE 784 TORBA YERLİ AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILACAK!

Proje kapsamında, Edirne genelinde başvuru yapan 563 üreticiye 17.000 da alanda ekilmek üzere 784 torba yerli ayçiçeği tohumunun dağıtılacağı açıklandı.  

Küçükbaş hayvancılıkta destek başvuru süresini geçirmiş üreticilere önemli duyuru!  Küçükbaş hayvancılıkta destek başvuru süresini geçirmiş üreticilere önemli duyuru! 

aycicek-1