Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Kent Tarımı" yaklaşımı ile artan lojistik maliyetlerin olumsuz etkisini kırmak üzere büyük kentlerin sebze ihtiyacını yakın üretim havzalarından karşılamak hedefiyle, ildeki örtüsüz, atıl durumdaki mevcut seraların ve işgücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla Yalova'da modern seracılığı yaygınlaştırmak, yetiştiricileri katma değeri ve stratejik önemi yüksek tarımsal faaliyetlere yöneltmek amacıyla “Yalova İli Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi" 2. Etabı kapsamında il genelinden 79 örtüaltı sebze üreticisine 68 dekar sera alanında kullanılmak üzere 20 ton Sera Örtüsü dağıtıldı. Her iki etapta toplam 302 üreticiye 7.000.000 TL değerinde 132 ton sera naylonu dağıtılmış oldu.

İl Müdürlüğünün bugüne kadarki tek seferde uygulanan en büyük projesi olma özelliği taşıyan ve İl Müdürlüğünün bahçesinde düzenlenen programa Vali Muammer Erol, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Müdürü Suat Parıldar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Cemil Demiryürek, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ile teknik personeller ve proje yararlanıcısı üreticiler katıldı.

Çiftçiye 'Kent Tarımı' desteği! 52 çiftçiye kışlık sebze fidesi dağıtıldı! Çiftçiye 'Kent Tarımı' desteği! 52 çiftçiye kışlık sebze fidesi dağıtıldı!

Programın açılış konuşmasını yapan proje yararlanıcısı Gülnur Erol üreticilere verilen bu tarz desteklerin kendisi gibi üreticilerin tarımsal üretimde sürdürülebilirliğini korumak ve üretimin devamını sağlamak açısından çok önemli olduğunu ifade ederek bu sürecin her aşamasında yanlarında olan İl Müdürlüğüne ve İl Özel idare Müdürlüğüne sebze üreticileri adına teşekkür etti.

Yalova İli Plastik Sera Üst Örtülerinin Yenilenmesi Projesi bütçesi %50'si Bakanlık, %25 i Yalova İl Özel İdaresi % 25'i ise Çiftçi katkı payı olmak üzere toplam 7.000.000 (Yedi milyon) TL dir. 3 Nisan tarihinde 1. Etap kapsamında 223 üreticiye yaklaşık 360 dekarlık alanda  sera naylonu yenilemesi yapmak üzere  112 ton sera naylonu dağıtımı yapılarak bütçenin 5.8 milyon TL si kullanılmıştı. 2.Etapta 79 üreticiye 20 ton sera naylonu dağıtmak için toplanıldı. Toplamda 302 üreticiye 132 ton sera naylonu dağıtılmış olacak ve 428 da alanda sera naylonu yenilemiş olacak.