Bilindiği üzere çiğ süt prim desteği Mart ayında 20 kuruştan 1 liraya çıkarılarak üreticiye destek verilmişti. Ancak çiğ sütte 1 lira prim desteği uygulaması fazla sürmemiş, 1 Mayıs’ta tekrar 20 kuruşa düşürülmüştü. Ancak üreticilerden gelen tepkiler üzerine çiğ sütte 1 lira prim desteği 15 Mayıs’a kadar uzatılmıştı. Yani çiğ sütte 1 lira prim desteği sadece 2.5 ay uygulanmış, 15 Mayıs’tan sonra yeniden 20 kuruşa düşürülmüştü. 

NİSAN AYININ DESTEĞİ 6 AY SONRA ÖDENECEK

Ağustos ayının sonuna gelinmesine rağmen Nisan ayına ait çiğ süt prim desteği icmallerin askından inmesiyle birlikte üreticiye ancak ödenecek. Nisan ayı çiğ süt prim desteği 1 lira olarak ödeneceği için üreticilerin bu destek ödemesinde mağdur olmaması için askıya çıkarılan icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Nisan ayı çiğ süt pirim desteği icmalleri 16 Ağustos’ta askıya çıkarılırken, 22 Ağustos’ta yani yarın askından indirilecek. Onun için icmalleri kontrol etmeyen üreticilerin yarın mutlaka kontrollerini yapmaları gerekiyor. 

SÜRESİ İÇİNDE YAPILMAYAN İTİRAZLAR KABUL EDİLMEYECEK

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2022 Yılı Çiğ Süt Desteklemelerine esas NİSAN ayına ait süt desteklemesi icmalleri 16-22 Ağustos tarihleri arasında Askıya çıkmıştır. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise listelerdeki bilgiler doğru kabul edilecek, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Listelerin Kontrol edilmesi İlgililere önemle duyurulur” denildi.