Ilgın ve Hüyük İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Kara, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"6 yıldır devam eden besilik erkek sığırlara verilen desteklemenin kalkacağı yönündeki söylentiler dolanıyor. Et fiyatlarının dalgalı ve yüksek olmasında esas rol oynayan Sayın Bakanında belirttiği gibi spekülatörlerdir. Besilik sığırlara destek kapsam dışı bırakılarak spekülatörlerin cezası üreticiye mi kesilmek isteniyor? Milli Tarım Projesi kapsamında besilik erkek sığırlara destek artarak devam etmelidir. Milli üreticimiz desteklenmelidir.

Ayrıca besilik sığırlara destek verilmesi kayıt dışılığı önlüyor, belirli standartlarda yapılan kesimlere destek verilmesi de halk sağlığının korunması yönünde olumlu neticeler veriyor.

Tablodaki veriler değerlendirildiğinde yıllar itibari ile üreticiye ödenen destek miktarının azalması ile üretimin de azaldığı açıkça görülmektedir. Bu durumun eksi yönde devam etmesi ve besicilere desteğin tamamen kalkması spekülatörlerin, ithal hayvan tedarikçilerinin ve hayvan ihracatçısı ülkelerin ceplerini dolduracaktır. Yerli ve milli üretimi bitirecektir. Sonuç olarak, Devletimiz, milletimiz ve çiftçimiz-üreticimiz için besilik erkek sığır desteği artarak devam etmeli"

TARIMDAN HABER