Ünlü kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, nişasta bazlı şekerler konusunda hükümeti uyardı. Türkiye'de nişasta bazlı şekerlere Avrupa'dan daha yüksek oranda kota tanındığını belirten Sönmez, devlet politikasında ciddi hata bulunduğunu bildirdi.

Haber Türk televizyonunda katıldığı bir programda nişasta bazlı şekerlerin zararlarına dikkat çeken Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalbi yoran nedenlerin arasında mısır şurubunu da gösterdi. Şeker yerine kullanılan endüstriyel mısır şurubu şerbetinin çok ciddi şekilde damar sertliği yaptığının altını çizen Sönmez, şunları kaydetti:

“Çocukluk yaşında başlayan fasfoot yiyecekler gerçekten bütün kolesterol metabolizmamızı bozuyor. Ayrıca şeker yerine kullanılan, endüstriyel şeker olan mısır şurubu şerbeti çok ciddi şekilde damar sertliği problemi yaratıyor.

BÜTÜN GIDALARDA KULLANILIYOR

Çocuğunuzun kahvaltısından başlayın; bisküvisinden, gofretinden, reçelinden, akşam yiyeceği her şeyin içinde mısır şurubu şerbeti var.

DEVLET POLİTİKASINDA CİDDİ HATA VAR!

Ve bu konuda çok ciddi bir devlet politikasında hata var. Pancar şekeri ekimine kota konuyor, mısır şurubu şerbeti artırılıyor. Avrupa'da mısır şurubu şerbetinin kotası yüzde 1-2 iken bizde yüzde 15'lerde. Bu hem ülkenin çiftçisi açısından hem kalp sağlığı açısından çok büyük bir hata oluşturmakta"

TARIMDAN HABER