Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Eker, 2013 yılından sonra bu sene buğday üretiminde bir rekor daha beklediklerini söyleyerek bu yıl için buğday üretiminin 22,5 milyon ton olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Bakan Eker, yeni seçilen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Ulusoy ve beraberindeki heyete başarılar dileyerek sözlerine başladı. Un sanayinin önemine değinen Bakan Eker, "Un sanayi üç nedenle önemli. Birincisi Türkiye buğdayın anavatanı, ikincisi un ekmek olmak üzere bir çok gıda maddesinin hammaddesi ve üçüncüsü de buğday unu ihracatında ülkemiz ya birinci ya ikinci. Bu nedenlerle un sanayi önemli bir faaliyet alanı. Sizlerin de paydaşlarınızla iş birliğini artırarak un sanayindeki başarımızı sürdürmeniz gerekiyor " dedi.

Son 10 yılda buğday unu ihracatında artış kaydettiklerini söyleyen Bakan Eker, "Ülkemizde 2013 yılından sonra bu sene bir rekor daha bekliyoruz. Bu yıl için 22,5 milyon ton buğday üretimi bekliyoruz. Bu üretim artışının büyük bir kısmını verimlilik artışıyla sağladık. Buğday ekilen alanlar 1,5 milyon hektar azalmasına rağmen üretimimiz arttı." şeklinde konuştu.

Un sanayinde önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Bakan Eker, buğdayın anavatanı olmamız nedeniyle bu sektöre her birlikte daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Başkan Ulusoy ise kabullerinden dolayı Bakan Eker'e teşekkür ederek un sanayicilerin, çiftçinin, tüketicinin fırıncıya hizmet etmek için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Bakanlıkla güzel bir iş birlikteliklerinin olduğunu vurgulayan Başkan Ulusoy, gelecek dönemlerde de bu iş birlikteliğini devam ettirmek istediklerini kaydetti.