PAKUN Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, 4 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan bir marka olarak yurt dışı ağını genişletmek ve Türkiye’ye kazandırdıkları dövizi ile katma değeri artırmak istediklerini açıkladı.

Niyazi Durgun, Türkiye’nin küresel un pazarındaki güçlü konumuna işaret ederek, “Şirket olarak yaptığımız yatırımlarla altyapımızı, Ar-ge ve üretim gücümüzü güçlendirdik. 2024’te yeni pazarlara yelken açmaya hazırız” dedi.

Türk un sanayisinin köklü ve lider markalarından PAKUN, 2024 yılında yurt dışı pazarlarını öncelikleri arasına aldı. 50 yıllık deneyimiyle sektöre yön everen PAKUN’un Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, Türkiye’nin küresel un pazarındaki güçlü konumuna işaret ederek, “Uluslararası un sektörünün önemli bir oyuncusu olmak adına altyapımızı güçlendirdik. 2024’te yeni pazarlara yelken açmaya hazırız” dedi.

Ev fiyatları düşecek mi? TÜİK Mart ayı inşaat maliyet endeksini açıkladı! Ev fiyatları düşecek mi? TÜİK Mart ayı inşaat maliyet endeksini açıkladı!

Türkiye’nin, 160’a yakın ülkeye un ihraç eden önemli bir ülke olduğunun altını çizen PAKUN Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, tüm dünyada Türk ununun bir marka olarak kabul edildiğini, sektörün ihracatını çok daha yukarılara taşıyacak potansiyele sahip olduğunu söyledi. Durgun, “Pakun olarak, 4 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan bir marka olarak yurt dışı ağımızı genişletmek ve ülkemize kazandırdığımız dövizi ve katma değeri artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Uluslararası arenada sektörün önde gelen markalarından birisi olmayı hedefliyoruz. 50 yıllık köklü geçmişimizden aldığımız güç ve deneyimle yeni ufuklara açılmak için hazırız’ diye konuştu.

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Yüzde 100 Büyüme Hedefini Aştık

Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023 yılında, yüzde 100 büyüme hedefini aşmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Durgun, ‘’ Aynı zamanda kuruluşumuzun 50’inci yılını da kutladığımız 2023 yılında gerek üretim kapasitemiz, gerek ciromuz, gerekse ihracat gücümüzle büyümemizi yüzde 100’ün üzerine taşıyarak önemli bir başarıya imza attık. İhracattaki başarımızı Türkiye’nin en prestijli kurumları arasında yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2022” listesinde de yer alarak tescilledik. Ardından İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesi ile Ekonomist Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi listesine de girmeyi başardık. Bunun yanı sıra uluslararası başarılara da imza attık.  Durgun marka unumuzla Avrupa Kalite ve Lezzet Ödülü’ne layık görüldük. 2023 yılı 50 yıllık azim ve deneyimimizin ulusal ve uluslararası düzeyde meyvesini topladığımız bir yıl oldu. 2024 yılında da başarılarımıza yenilerini ekleyerek dünya sanayi arenasında önemli bir oyuncu olarak adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz’ dedi.

3.fabrika ile yüzde 75 kapasite artırımı sağlayacağız

Durgun, ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, yarım asırlık başarımızı yeni fabrika yatırımıyla taçlandırdık. 2023 yılının başında temellerini Çorlu’da attığımız üçüncü tesisimizi 2024 yılında  faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yeni yatırımımızla buğday kırma kapasitemizi günlük 2600 tona çıkaracak, üretim ve ihracat kapasitemizi yüzde 75 oranında artıracağız. Yeni tesisimizin bünyesinde hayata geçireceğimiz son teknolojiyle donatılmış laboratuvar ve unlu mamul tesisi ile inovasyon gücümüzü de bir adım ileriye taşıyacağız. Böylelikle Türkiye ve dünya gıda sektöründeki öncü ve yenilikçi pozisyonumuzu güçlendirerek sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz’ diye konuştu.