Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'a zor bir soru yönelten Recep Cingöz, "çiftçinin bu kadar sıkıntıda olduğu bir dönemde çiftçi dostu, çiftçi temsilcisi bir başkan bir makam aracına 600 bin lira verir mi?" diye sordu. Diğer yandan programdan sonra ziraat odalarındaki yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili kendisine birçok bilgi ve belgenin geldiğini vurgulayan Recep Cingöz, Bayraktar'a seslenerek, “Hodri Meydan" dedi.

CİN LAMBADAN ÇIKTI BİR KERE!

Önümüzdeki ay içerisinde konusu sadece ziraat odalarının olacağı bir program yapacağını ifade eden Cingöz, “İddia sahiplerinin konuk olarak katılacakları programda birliğiniz ve ziraat odaları hakkındaki iddiaları, belgeleri ile Tarım Masasına yatıracaklar. Size, odalarınıza ve birliğinize maddi ve manevi zarar gelmemesi için, buyurun siz de konuk olun veya temsilcinizi gönderin, iddialara cevap verin, yahut programı izleyip avukatlarınıza tekzip yazdırın. Karar zatıâlinizin. Cin lambadan çıktı bir kere, tekrar geri girmez" diye konuştu.

TZOB Başkanı Bayraktar'ın basın danışmanından manidar itham!

Tarım Masası programının yapımcı ve sunucusu Recep Cingöz, TZOB tarafından Kanal 42'ye gönderilen tekzip metnine sert bir dille cevap verdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü yayınlanan programda Cingöz, şunları kaydetti:

"Sayın Bayraktar; öncelikle kamuoyundan tarafımıza gelen bilgi ve belgeler doğrultusunda yaptığımız programa duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim. Toplamda 4.5 dakikayı geçmeyen eleştirilerimden odanız ve şahsınız çok zarar görmüş. Bu zamana kadar bizim dışımızda hiçbir basın organında haber olmayan, sizinde; asılsız, uydurma bilgilere dayalı, gerçek dışı ve yanlış bilgi olarak değerlendirdiğiniz Sungurlu ziraat odası ile ilgili zimmete para geçirme iddiasını, kendi yazınızla kabul etmiş olmuyor musunuz?

Sungurlu ziraat odasında hırsızlık olmuş, sizde müfettiş raporu ile belgelemişsiniz. Gerçek dışı, uydurma ve yanlış bilgi dediğiniz olay, zimmete geçirilen paranın miktarı ise orayı da biraz kurcalayalım.

MÜFETTİŞLER 8-9 AY SONRA GÖNDERİLDİ!

Sungurlu ziraat odasının seçimleri 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılmış. Muhtemelen 2 Şubat 2015 pazartesi günü de mazbata alınarak göreve başlanmıştır. Devir teslim, tebrikleri kabul etme, misafirleri ağırlama, makama oturma filan derken 5 Şubat 2015 Perşembe günü yeni başkan göreve başlamış ve başlar başlamaz başkana ilham gelmiş veya gaipten bir ses gelmiş olacak ki eski yönetimin zimmete para geçirme olayını öğrenmiş ve müfettiş istemiş. Müfettişlerinizde çok yoğun olacaklar ki 8.9 ay sonra anca sıra gelmiş Sungurluya, müfettiş veya müfettişleri göndermişsiniz, iyi güzel.

SUNGURLU ZİRAAT ODASINDA HIRSIZLIK YAPILMIŞ MI?

Şimdi size soruyorum; Asılsız gerçek dışı ve yalan bilgi bunun neresindedir? Sungurlu Ziraat Odasında hırsızlık yapılmış mı? Yapılmış. Davaya konu rakam bir milyon değil? 151.665.53 TL imiş. Yani asgari ücretle çalışan bir işçinin 10 yıllık maaşı.

SİZ HİÇ ŞÜPHELENMEDİNİZ Mİ?

Peki, son dört yılı incelediniz de geriye kalan 25 yılı neden incelemediniz? Önceki başkanının incelenmeyen 25 yıllık faaliyetleri sizin bilginiz dahilinde miydi ki bu dönemi müfettişler incelemedi?

Yeni başkanın birkaç günde şüphelendiği durumdan siz hiç şüphelenmediniz mi? Eski başkanın 29 yıllık dönemini kaç kere denetlediniz? Gelelim gerek odalarınıza, gerek Birliğinize, gerekse şahsınıza maddi ve manevi olarak fevkalade ağır zarar vermemize.

ÇİFTÇİLER SİZİ NEDEN SEVMİYOR?

Sayın Bayraktar! Bizim programımız üzerine Tarımdan Haber sitesinin yaptığı haber ile ilgili sosyal paylaşım sitesi facebook da yapılan yorumları, ziraat odaları ile ilgili başka haberlerin altında yapılan yorumları hiç okumadınız mı?

Eğer okuduysanız; oda üyesi olan bu çiftçiler bizi neden sevmiyor? Neden bize bu kadar iftira atıyorlar? Bu insanların hepsi iftira atıyor olamaz diye düşünüp derin bir üzüntü duygusuna kapıldınız mı?

Konuyu detaylı araştırıp kamuoyunu aydınlatma yolunu bugüne kadar neden seçmediğiniz? Kaldı ki bizim basın olarak görevimiz iddialar çerçevesinde konuya ışık tutmak ve doğru bilgi ve belgelerle halkımızı olduğu kadar odalarımıza ve tüm kamuoyunu aydınlatmaktır. Bu kadar olumsuz yorumlardan etkilenmediniz de bizim programda 4.5 dakikalık konuşmamız mı, size maddi ve manevi zarar verdi?

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEYİN!

Sayın Başkan! Bizi başkaları ile karıştırmayın!

Sizin gibi düşünmeyen ve size rakip olabilecek oda başkanlarına yaptığınız soruşturma, görevden alma, odayı fesh etme, kayyum atama uygulamalarına benzer bir yaklaşım olan avukat marifeti ile yazı gönderme metodu bize işlemez, bizi sindirmez. Aba altından sopa göstermeyin.

Bu programdan sonra öyle bilgi ve belgeler geldi ki yok artık diyeceğimiz cinsten. Yurdun dört bir yanından o kadar çok bilgi ve belge yağdı ki, bu durum bizim doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi.

600 BİN LİRALIK MAKAM ARABASI ELEŞTİRİSİ!

Bu arada “600 bin liralık makam aracına bindiğiniz, oda başkanlarının da bulunduğu bir ekibi Amerika'ya götürdüğünüz ve bu seyahatte 2 trilyon civarında para harcandığı, genel kurulda tüm delegelere pahalı hediyeler dağıtığınız" haberlerini atlamışsınız, bunların hakkında yalanlama da bulunmamışsınız. Sanırım yazıyı kaleme alan arkadaşlar atlamışlar bu durumu. Yoksa çiftçinin bu kadar sıkıntıda olduğu bir dönemde çiftçi dostu, çiftçi temsilcisi bir başkan bir makam aracına 600 bin lira verir mi?

RODEO SPORUNU TÜRKİYE'YE GETİRMEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUNUZ MU?

4.5 günlük bir seyahate 2 trilyon para harcattırır mı? Hadi harcattınız diyelim. Amerika'ya götürdüğünüz heyet Amerika'da neler öğrendiler? Hangi tecrübeleri yaşadınız? Rodeo sporunu Türkiye'ye getirmek için bir girişimde bulundunuz mu?

Hodri Meydan.

Önümüzdeki ay içerisinde konusu sadece ziraat odalarının olacağı bir program yapacağım. Süre sıkıntısı olmadan, iddia sahiplerinin konuk olarak katılacakları programda birliğiniz ve ziraat odaları hakkındaki iddiaları, belgeleri ile Tarım Masasına yatıracaklar.

Size, odalarınıza ve birliğinize maddi ve manevi zarar gelmemesi için, buyurun siz de konuk olun veya temsilcinizi gönderin, iddialara cevap verin, yahut programı izleyip avukatlarınıza tekzip yazdırın. Karar zatıâlinizin. Cin lambadan çıktı bir kere, tekrar geri girmez."