Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlçemizde 13.06.2017 tarihinde yaşanan sel-dolu felaketinde zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diyerek her zaman çiftçimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlçemizde yaşanan afeti bizde çiftçilerimizle beraber en yoğun olan Güdüşlü, Tekeli Mahallerimizde yaşadık. Acil yapılması gereken müdahaleleri odamızın kepçesi ve diğer imkanlarla sağladık.

Akabinde Tüm Mahalle Delegelerimiz ve Muhtarlarımızla irtibata geçerek afet sonrası zarara uğrayan çiftçilerimiz ve zararın boyutlarını araştırdık. En çok zarara uğrayan Güdüşlü-Tekeli ve Bağcılar Mahallerimizde Yönetim Kurulu Üyelerimizle incelemeler yaptık.

Bugün ise Odamız Meclis Kurulunu olağanüstü toplayarak neler yapabiliriz görüştük.

Afetin yaşandığı tarım arazileri çok büyük. Ovamız Dağımız hepsi bu afetten zarar gördü. İlk önce tüm çiftçilerimizin ortak sorunu olan borçlarının ertelenmesini sağlamak için gerekli yazışmalar yapılacaktır.

Afetin ovamıza verdiği zararlara, Odamız olarak tarlada ürünü bozan çiftçilerimize talep doğrultusunda S.Mısır-D.mısır ve pamuk tohumu dağıtılmasını kararını aldık.

Afet Üzüm bağlarımıza da çok zarar verdi. Toplantı esnasında bağlarımızda köklerde zarar olmadığı, bu sebeple köklenmeyeceği için yeni üzüm fidanına ihtiyaç olmadığı, ilaçlamanın da üzümlere çare olmadığı belirlenmiştir. Çiftçilerimizden talep olursa kökleri zarar gören bağların yerine kontroller sonrası üzüm fidanı ve ilaç temini sağlanacaktır.

Ayrıca çiftçilerimizin kendi sofralarını dolduran harımlarındaki sebzeleri de bu afetle zarar gördü. Çiftçilerimize sebze fidanları da önümüzdeki günlerde temin edilerek, harımlarını tekrar kurmaları sağlanacaktır.

Güdüşlü Mahallemizde çiftçimizin 13 koyunu telef oldu. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Afetten zarar gören çiftçilerimizin odamıza başvurması gerektiğini belirterek, tüm çiftçilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım."