Ziyaretler kapsamında tohumculuk sektörünün güncel durumu, sorunları ve kurumlar arası iş birliği konuları gündeme geldi. TÜRKTOB Başkanı Kamil Yılmaz, gerek TAGEM gerekse BÜGEM ile şimdiye kadar olduğu gibi yeni dönemde de yakın çalışmayı arzu ettiklerini kaydetti. Yılmaz, tüm dünyada tohumculuk sektöründeki ilerlemenin kamu kurumları öncülüğünde ve özel sektör iş birliğiyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

Toplantılarda Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların üretim ve dış ticaret konularındaki destekleme politikaları, üretim planlaması, son dönemde üretim tahminlerinde ve tohum satışlarındaki azalma, girdi fiyatlarındaki yükseliş, rekolte tahminlerinde yaşanan sorunlar, yerel tohum çeşitleri ile ilgili çalışmalar, TÜRKTOB'un yürüttüğü Tohumun İzinde Projesi'nde gelinen aşama ve kamunun elindeki tohum çeşitlerinin özel sektör tarafından çoğaltılmasında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi.

TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan ve BÜGEM Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, tohumculuk sektörünün yapısı gereği özel sektör ve kamunun ortak çalışması gerektiği bir alan olduğunu, TÜRKTOB ile daha fazla sayıda ortak çalışmaya imza atacaklarını ve yaşanan sorunların gündemlerinde olduğunu kaydetti.

Kayacan ve Aktaş'a ayrıca Tohumculuk Sektör Raporu sunuldu.

TARIMDAN HABER