TARIMDAN HABER ÖZEL HABER / Türkşeker Tarım’da geçtiğimiz yıl şaibeli arpa buğday satışı ve nohut peşkeşi patlak vermişti. Çiftçiden regülasyon amaçlı alınan arpa ve buğday, hiçbir duyuru ve ilana çıkılmadan Gaziantepli bir makarna firmasına toplu halde satılırken, yine geçtiğimiz yıl piyasa fiyatı 8 lira olan nohudun da hiçbir duyuru ve ilana çıkılmadan Ankara merkezli bir firmaya 4.93 liradan satıldığı ortaya çıkmıştı.

ŞAİBELİ ARPA BUĞDAY SATIŞI VE NOHUT PEŞKEŞİNDEN SONRA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Şaibeli arpa buğday satışı ve nohut peşkeşinden sonra dönemin Türkşeker Tarım Genel Müdürlüğünü vekaleten yürüten Ercan Yeşilyurt görevden alınmıştı.

MÜCAHİT ALKAN'IN YAKIN DANIŞMANIYDI!

Ancak dönemin Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan, Ercan Yeşilyurt’tan vazgeçemeyerek Türkşeker’de danışman olarak göreve başlatmıştı. Geçtiğimiz aylarda Mücahit Alkan’ın gündeme gelen yolsuzluk iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmasıyla birlikte Ercan Yeşilyurt’un da görevine son verilmişti.

ÜLKER'DE HAMMADDE SATIN ALMA ŞİRKETİNDE İŞ GELİŞTİRME UZMANI OLARAK GÖREVE BAŞLADI

Türkşeker’de görevine son verilen ve Türkşeker Tarım’da Genel Müdür Vekili olduğu dönemde arpa buğdayda şaibeli satış ile nohut peşkeşine imza atan Ercan Yeşilyurt’un Ülker’in hammadde satın alma şirketine iş geliştirme uzmanı olarak göreve başlaması dikkat çekti.

MURAT ÜLKER KAHTI RİCAL’E DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker’in ‘Gelecek için Yetenek mi, Yetenek için Gelecek mi?' başlıklı bir yazısında; Kahtı Rical deyimine atıf yaparak; ‘Tüm kritik kadroları kifayetsiz muhterisler doldurdukları için yetişmiş insanlara yer kalmamasının yarattığı sosyal kriz’ tanımlamasında bulunmuştu. 

ERCAN YEŞİLYURT HABERE YAPILAN YORUMLARLA İLGİLİ ANKARA’DA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA DEĞİL MERSİN YENİŞEHİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU!

Diğer yandan Ercan Yeşilyurt’un 3 Ağustos 2021 tarihinde Tarımdan Haber’de yayınlanan ‘Türkşeker Tarım’dan arpa buğdayda şaibeli satış’ başlıklı haberin altına yapılan yorumlarla ilgili olarak Mersin/Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne saat 20.30’da hakaret ve iftira suçundan dolayı şikayette bulunması dikkat çekmişti. Yeşilyurt’un Türkşeker Tarım Genel Müdür Vekilliği yaptığı dönemde ikamet adresi Ankara’da olmasına rağmen yorumlarla ilgili şikayet dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapmayarak Mersin/Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapması anlamlı bulunmuştu. Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yeşilyurt’un şikayeti üzerine yorumları yapan takipçilerimizle ilgili IP bilgilerini istemiş ancak Savcılık kararı olmadığı için yorumlarla ilgili IP bilgileri ilçe emniyet müdürlüğüne gönderilmemişti.

MERSİN SUÇ

ŞAİBELİ SATIŞ VE PEŞKEŞİN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞTÜ!

Türkşeker Tarım'da geçtiğimiz yıl yaşanan ve belgeleri ile ortaya konan şaibeli arpa buğday satışı ve nohut peşkeşi ile ilgili sorumlular hakkında hiç bir soruşturma ve inceleme yapılmayarak konunun üstü kapatılmıştı. Türkşeker Tarım'da buğday arpa ve nohutun peşkeş çekilerek şaibeli bir şekilde satılması, şirketin başta şeker satışları olmak üzere bütün satışlarını tartışmalı hale getirmişti.