Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği çalışanları, düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Genel Müdür Fahrettin Poyraz, iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Tarım Kredi Kooperatiflerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, iftar yemeği verdi. Merkez Birliği ve iştiraklerin çalışanlarının bir araya geldiği iftar yemeğine, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Dr. Fahrettin Poyraz, Genel Müdür Yardımcıları, şirket ve Merkez Birliği yöneticileri de katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan iftar programında konuşan Başkan Kacır, “Rabbim tutmuş olduğumuz oruçları kabul etsin. Bu mübarek günde bir araya geldik. Bu ailenin bir ferdi olmaktan çok mutluyum. Bu arada gelecek olan Ramazan Bayramını da şimdiden tebrik ediyorum” dedi. 

“En iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz”

Genel Müdür Poyraz ise konuşmasında Tarım Kredi Kooperatiflerinin büyük bir aile olduğunu belirterek “Cenabı Hak tuttuğumuz tüm oruçları, yaptığımız tüm hayır hasenatı kabul etsin. Tarım Kredi ailesi olarak burada hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Bunun farkındayız. Bize ihtiyacı olan ülkemize en iyi hizmeti etmek için de elimizden gelen tüm çabayı, gayreti sarf etmemiz gerekiyor. Burada kişisel gayretleriniz son derece önemli ama kurum olarak da hep birlikte bu yükü sırtlanma anlamında ayrıca bir çaba göstermemiz gerekiyor.

Ufak tefek eksiklerimiz, hatalarımız oluyor. Sonuçta hepimiz insanız. Kusurlarımız var. Burada görevi her ne olursa olsun, makamı ne olursa olsun arkadaşlarımız gördüğü hususlarda, hatalarda, yanlışlarda lütfen uyarsınlar diyoruz. Burası sizin eviniz. Burası sizin aileniz. Burada sizin, bizim açımızdan esas olan mutlu olmanızdır. Burada mutlu olduktan sonra da, bu mutluluğu evinize taşımanız. Sonrada unutmadan da ertesi gün sabah gelirken geri getirmeniz. Bu işi böyle götüreceğiz. Bu şekilde daha güzel, daha verimli çalışacağız. Ülkemize daha iyi hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“Etrafımız ateş topu halinde”

Türkiye’nin önü açık olduğunu kaydeden Poyraz, “Elbette sıkıntılarımız var. Bunun farkındayız. Dünya şuanda zaten sıkıntıda. Kafanızı kaldırdığınız zaman her yer ateş topuna dönmüş vaziyete. Türkiye şuanda bulunduğu coğrafyada bir emniyet adası konumuna geldi. Bunun da kadrini, kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Etrafımız ateş topu haline dönmüşken, birileri bu ülkeyi karıştırmaya kalkmışken, bu ülkenin insanları gerektiği zaman canlarını ortaya koydu. Kimse bizim geleceğimizle oynayamaz dedi.

250’den fazla şehit pahasına da olsa bu ülkenin kaderini, bu millet eline aldı. Öyle bir aziz millette hizmet ediyoruz ki, öyle bir toprakta, vatanda yaşıyoruz ki; bunun kadrini, kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Hele ki bu mübarek günler vesilesiyle birbirimize çok daha fazla dua etmemiz gerekiyor. Neticede kuluz, bir yere kadar taşıyabiliriz. Ama onun ötesinde birbirimizi desteklememiz lazım. Belli bir noktadan sonra da Cenabı Hak’tan yardım istemek bizim en doğal hakkımız. Cenabı Hak, ağzınızın tadını bozmasın. Sizleri ve sevdiklerinizi her zaman salih, hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Ramazan’a ulaştırdığı gibi bayrama ve daha nice bayramlara da ulaştırmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.