TÜRKTOB Genel Kuruluna Tarım ve Orman Bakanlığı ve ilgili kuruluşların yetkilileri, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının yöneticileri, TÜRKTOB’a bağlı Alt Birliklerin Başkan ve temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, Genel Kurulda yaptığı açılış konuşmasında vatan sevdalısı, vefakâr ve emekçi bir meslek kuruluşunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaklaşık beş yıldır yürütmüş olmasının kendisi için hayatının en kıymetli vazifesi olduğunu belirtti.

Geride bıraktıkları yaklaşık beş yıl içinde tohumculuk sektörünün tüm ürünlerde -tohum, fidan, fide, süs bitkilerinde- hem üretim miktarının hem de kalitenin arttığını dile getiren Akcan, “Yetinmedik, ihracatımızın artması için de çok çalıştık. Bu dönemde ihracatımızın ithalatı ilk kez geçmesi ve bu sürecin devam etmesi hepimizin başarısıdır” dedi.

TÜRKTOB'tan Ankara Büyükşehir Belediyesine ithal yonca tohumu açıklaması! 10 yılda 11 kat artarak 4 bin tona çıktı! TÜRKTOB'tan Ankara Büyükşehir Belediyesine ithal yonca tohumu açıklaması! 10 yılda 11 kat artarak 4 bin tona çıktı!

Tüm tarım sektörü gibi tohumculuk desteklerinin de artmasını beklediklerini ifade eden Akcan, şunları kaydetti: “Sübvansiyonlu kredilerin, üretim ve girdi desteklerinin, üretim planlamasının, ürün alım fiyatlarının artışının daha çok önem kazandığı bir süreçteyiz. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım dönemde bana koşulsuz destek veren, yardımcı olan kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerimize, Birliğimizin diğer organlarında görev yapan değerli arkadaşlarıma ve Birliğimiz çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

8 Ekim 2023 Pazar günü yapılan seçimlerde resmî olmayan sonuçlara göre 7 kişilik TÜRKTOB yönetim kuruluna şu isimler seçildi.

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği’nden Hacı Ömer Güler (55 oy)

Fidan Üreticileri Alt Birliği’nden Sedat Dereli (51 oy) 

Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği’nden Mehmet Erol (51 oy)

Bitki Islahçıları Alt Birliği’nden Selami Yazar (50 oy)

Fide Üreticileri Alt Birliği’nden Memiş Kayhan Yıldırım (50 oy)

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği’nden Yıldıray Gençer (44 oy)

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nden Savaş Akcan (39) 

TÜRKTOB BAŞKANLIĞINA HACI ÖMER GÜLER'İN İSMİ GEÇİYOR!

TÜRKTOB Yönetim Kurulunun görev dağılımı yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında belirlenecek. TÜRKTOB Başkanlığına ise Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği’nden Hacı Ömer Güler’in ismi ön plana çıkıyor. Hacı Ömer Güler, Pazar günü yapılan seçimlerde delegelerden en yüksek oyu alarak yönetim kuruluna seçilmişti.