Milli Gazete tarafından gündeme getirilen 15 bin baş kasaplık hayvan ithalatına yönelik çalışma başlatıldığı haberi sektörde büyük tepkiyle karşılanırken, Tarım ve Orman Bakanlığının konuyla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmayarak sessiz kalması, kasaplık hayvan ithalatına yönelik kaygıları daha da artırdı.

Et ve Süt Kurumu ithal et fiyatlarına zam yaptı! Et ve Süt Kurumu ithal et fiyatlarına zam yaptı!

TARIM BAKANLIĞI KASAPLIK HAYVAN İTHALATI HABERLERİNİ YALANLAYAMADI!

Kasaplık hayvan ithalatı, zor günler geçiren hayvancılık sektörüne vurulacak büyük bir darbe olarak görülürken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu’nun gündeme gelen haberleri yalanlamaması manidar bulundu.

ET VE SÜT KURUMU OCAK, ŞUBAT VE MART AYLARINDA KIRMIZI ETTE BÜYÜK BİR KRİZ BEKLİYOR!

Alınan bilgilere göre, Et ve Süt Kurumu’nun özellikle Ocak, Şubat ve Mart aylarında kırmızı ette ciddi bir kriz beklediği ve yaşanması muhtemel et krizinin önüne geçmek için kasaplık hayvan ithalatını gündemine aldığı dile getirilirken, Bakan Kirişçi’nin de bu ithalata sıcak baktığı ifade ediliyor. İlk planda 15 bin baş kasaplık hayvan ithalatı öngörülürken, ithalatı yapılacak ülkenin şimdilik belli olmadığı kaydediliyor. Gündeme gelen kasaplık hayvan ithalatına yönelik çalışmanın Bakanlık tarafından yalanlanmaması da ithalata yönelik çalışma başlatıldığı iddialarını da doğrular nitelikte.  

Hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar hem süt hem de kırmızı et tarafında ülkeyi ciddi bir krizle karşı karşıya bırakırken, kasaplık hayvan ithalatının gündeme alınması da yaşanan krizin bir göstergesi olduğu ifade ediliyor.