Çelik, Yerli Malları haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada her alanda olduğu gibi tarımsal ürünlerde de yerli malı kullanımının tercih edilmesinin önemine değinerek "Ülkelerin korumacı politikalar izlediği pandemi süreci bitkisel ve hayvansal üretimde kendine yeter ülke haline gelmemizin, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

TARIM BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP

Çelik, tarım sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek, “Bu potansiyelin tamamının kullanılması durumunda ülkemiz insanının gıda güvencesini yerli üretimle sağlamakla kalmayız, rahatlıkla içerisinde bulunduğumuz coğrafyanın gıda ihtiyacını da karşılayabiliriz."

HEDEF 90 MİLYON

Ülkemizde insanımızın gıda güvencesi için, bitkisel üretimin yanısıra özellikle sağlıklı et ve süt ürünlerine erişimin sağlanabilmesi amacıyla küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Ülkemizde son yıllarda küçükbaş hayvan sayısında artışlar yaşanması bu bakımdan önemlidir. Cumhurbaşkanımızın nüfus başına bir küçükbaş hayvan olacak şekilde artırılması talimatları, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin yeni destekler vermesi küçükbaş hayvan sayımızın 57,4 milyona ulaşmasını sağlamıştır. Bu sayının hedefimiz olan 90 milyona çıkarılması için Bakanlığımız ve Birliklerimizle beraber gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Hedefimiz insanımızın sağlıklı kırmızı et ihtiyacını ithalata gerek kalmadan karşılamaktır" dedi.

KIRSAL DÖNÜŞE DESTEK VERİLMELİ

Kırsalda yaşayan nüfusun her geçen gün azaldığını, kırsalda yaş ortalamasının ise 55'e yükseldiğini ifade eden Genel Başkan Çelik, gençlerin kırsala dönmesi ve üretime katılması için gençlere yönelik projelere ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Ülkemizde de tarımsal işletmelerin büyük çoğunluğunun küçük aile işletmelerinden oluştuğunu belirten Çelik, " Küçük Aile İşletmelerimiz tarımımızın sigortası, gıda güvencemizin teminatıdır. Kırsalda Kalkınmanın sağlanması için önemli yapı taşı olan Küçük Aile İşletmeleri mutlaka pozitif ayrımcılık anlayışıyla daha çok desteklenmelidir "dedi.