TARIMDAN HABER ÖZEL / Et fiyatlarını baskılamak için yoğun bir ithalat yapan ESK, Mayıs ayında da yerli üreticiden kesimini yaptığı kesim fiyatlarında bir değişikliğe gitmedi. Mart ayında yayınladığı kesim fiyatlarına göre, birinci kalite tosun kesim fiyatını 280 lira olarak devam ettirdi.

YERLİ ÜRETİCİ ESK'YA HAYVANINI KESTİRMİYOR!

ESK’nın kesim fiyatları piyasa fiyatlarının altında kalmasından dolayı, yerli üretici kesim yaptırmazken, ESK ihtiyacı olan karkas eti tamamen ithal ederek karşılıyor.

Kesim fiyatları düşerken ESK et ithalatına neden devam ediyor? Marketlerde rant lobisi mi izin vermiyor? Kesim fiyatları düşerken ESK et ithalatına neden devam ediyor? Marketlerde rant lobisi mi izin vermiyor?

BİRİNCİ KALİTE TOSUN KESİM FİYATI 280 LİRA!

Buna göre birinci kalite tosun kesim fiyatı 280 lira iken, ikinci kalite düve, erkek manda kesim fiyatı 270 lira, üçüncü kalite inek, dişi manda kesim fiyatı ise 260 lira.

KUZU, TOKLU VE KOYUN KESİM FİYATI DA DEĞİŞMEDİ!

Küçükbaş hayvan kesim fiyatları da değiştirilmeyerek Mart ayı fiyatları korunuyor. Kuzu kesim fiyatı 280 lira, toklu kesim fiyatı 260 lira, koyun kesim fiyatı 250, oğlak kesim fiyatı 180 lira, çepiç kesim fiyatı 160 lira ve keçi kesim fiyatı 140 lira.

Kesim11Kesim12