TARIMDAN HABER ÖZEL / TMO’nun makarnalık buğday ihracat ihalesine, iç piyasadan daha yüksek teklif geldi. İç piyasada makarnalık buğday ortalama 11 bin liradan işlem görürken, TMO’nun açtığı 150 bin tonluk makarnalık buğday ihracat ihalesine ortalama 11 bin 500 TL/ton teklif geldi.

TMO ESKİ GENEL MÜDÜRÜ PAYLAŞTI!

TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TMO’nun makarnalık buğday ihracat ihalesine 354-404,80 dolar/ton arasında teklif geldiğini belirterek, bu fiyatların limanlara göre 5 firma tarafından verilen en yüksek teklifler olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE MAKARNALIK BUĞDAY İHRACATINDA ZARAR ETMEYECEK!

Makarnalık buğday ihracatından gelen tekliflerin TL karşılığının 11,500 TL/ton olduğunu ifade eden Kemaloğlu, “Türkiye makarnalık buğday ihracatında zarar etmeyecek” dedi.

Ticaret Borsalarında makarnalık buğday fiyatı ortalama 11 bin liradan işlem görüyor. TMO’nun 150 bin ton makarnalık buğday ihracatında iç piyasadan daha yüksek teklif gelirken, bu da TMO’nun ihracattan zarar etmeyeceği şekliden değerlendirildi.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama!

Kemaloğlu-3