ÖZEL HABER / Hasadın bitmesiyle birlikte yem regülasyonu kapsamında gözler TMO’ya çevrilmiş durumda. Özellikle yaylalarda hayvanlarını otlatan üreticilerin sonbaharla birlikte yaylalardan dönmeye başlamasıyla birlikte yem giderleri de artacak. Artan yem fiyatlarına karşı dayanamayan üretici, dört gözle TMO’nun yem regülasyonu kapsamında yapacağı ucuz arpa ve mısır satışlarını beklemeye başladı.

EKİM AYININ GELMESİNE RAĞMEN BAKANLIKTAN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Konuyla ilgili olarak TMO’dan bir açıklama yapılmazken, bu durum üreticiyi de tedirgin etmeye başladı. Üretici yem regülasyonunun biran önce başlamasını talep ederken, tarihin de açıklanmasını istiyor.

Üreticide yem regülasyonunun Ekim ayında başlatılacağına dair ciddi bir beklenti vardı. Ancak Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen yem regülasyonu konusunda Bakanlıktan ve TMO’dan bir açıklama yapılmaması soru işaretlerine neden oldu.

YEM REGÜLASYONU KONUSUNDA BAKANLIKTA BİR ÇALIŞMA BULUNMUYOR!

Diğer yandan Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre yem regülasyonunun Ekim ayında başlamasının zor göründüğü, çünkü bu konuda henüz bir çalışmanın yapılmadığı kaydediliyor. Bu bilgiler ışığında yem regülasyonunun Kasım ayına kalacağı görülüyor.