TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

TMO’nun Ekim ayı Fenolojik Değerlendirme Raporu yayınlandı. Raporda, pamuk ve mısır üreticisinin bu yıl başka ürünlere yöneleceğine dair öngörüler dikkat çekti.

ÇİFTÇİNİN PAMUK VE MISIRDAN BUĞDAYA KAYMASI BEKLENİYOR!

Raporda özellikle pamuk ve mısır üreticisin bu yıl buğdaya yönelmesinin beklendiği kaydedildi. Raporda şunlar kaydedildi:

Şanlıurfa’da ekilişlere başlanılmamış; ancak pamuktan buğdaya ve arpadan mercimeğe yönelmelerin olacağı tahmin ediliyor. Batman’da ekim ayı içinde gerçekleşen yağışlar ile birlikte toprak işleme faaliyetleri başlamıştır, ekilişlerin Kasım ayının 2. haftası içerisinde olacağı tahmin edilmektedir. Mısır ekili alanlardan buğdaya % 15, pamuğa ise % 5 geçiş olacağı öngörülmektedir”

Diyarbakır ilinde ekim ayında mevsimsel yağışların başlamasıyla birlikte hinterlandında yüzde 10 civarında ekilişlerin yapıldığı dile getirilen raporda, Adıyaman’da da sulama yapılarak toprağın tava gelmesinin sağlandığı ve Kasım ayı başında ekimlere başlanıldığı ifade edildi.