TARIMDAN HABER ÖZEL / TMO’nun Mart ayında satışını yapacağı hububat miktarları ve fiyatları belli oldu. TMO, Mart ayında satışını yapacağı hububat fiyatlarında bir artışa gitmedi. TMO, Şubat ayında ekmeklik buğday, makarnalık buğday ve mısır fiyatlarına tonda 100 lira artış yapmıştı.

TMO YERLİ MAKARNALIK BUĞDAY SATIŞI YAPARKEN İTHAL MAKARNALIK BUĞDAY SATIŞI YAPMAYACAK!

TMO, Mart ayında yerli makarnalık buğday çeşitlerini 10200 ile 10400 TL/ton arasında satacak. TMO, Şubat ayında 10300 TL/tondan ithal makarnalık buğday satışı yaparken, Mart ayında ithal makarnalık buğday satışı yapmayacak.

Makarnalık Buğday-2

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

EKMEKLİK BUĞDAY GRUBUNDAKİ BÜTÜN ÇEŞİTLERİN SATIŞ FİYATI 100 LİRA ARTTI!

TMO, ekmeklik buğday grubundaki, düşük vasıflı ve ithal buğday dahil bütün çeşitlerin fiyatında bir değişikliğe gitmedi. Buna göre ithal ekmeklik buğday satış fiyatı 9450 TL/ton olarak açıklarken, düşük vasıflı ekmeklik buğday satış fiyatı da 8700 TL/ton olacak. Beyaz ekmeklik buğday satış fiyatı ise 9550 TL/ton olarak açıklandı.

Ekmeklik Buğday-1

TMO ARPA SATIŞ FİYATINDA BİR DEĞİŞİKLİK YAPMADI!

TMO, Mart ayında satışını yapacağı arpa fiyatlarında bir artışa gitmedi. Buna göre yerli ve ithal arpa satış fiyatı 7725 TL/ton olarak devam edecek.

Arpa-5

ÇAVDAR TRİTİKALE VE YULAF FİYATLARI DA DEĞİŞMEDİ

Diğer yandan çavdar, tritikale ve yulaf satış fiyatında da bir artış yapılmadı. TMO, çavdar, tritikale ve yulafı Şubat ayında da 6750 TL/tondan satacak.

Çavdar-1

MISIR SATIŞ FİYATI DEĞİŞMEDİ

TMO, Mart ayında satışını yapacağı mısır fiyatında da bir değişiklik yapmadı. 2023 mahsulü mısırı satış fiyatı 6750 TL/ton, 2022 mahsulü mısır satış fiyatını ise 6250 TL/ton olacak.

Mısır Satış-1