TMO, 2019 dönemi kabuklu kırmızı mercimek alım fiyat ve politikalarıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. 

Ülkemizde 2019 yılı kabuklu kırmızı mercimek hasadının Mayıs ayı sonu itibariyle başlamasının öngörüldüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

"2019 yılında TMO tarafından kabuklu kırmızı mercimek alımlarında izlenecek politikalar şunlardır:

1. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.

2. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren    10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.

3. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla hububat alımlarında uyguladığı randevulu alım sistemine kabuklu kırmızı mercimek alımlarında da devam edecektir.

4. Randevular İnternet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi yine internet sitesi üzerinden şube müdürlüklerimiz ile ajans amirliklerimizden de alınabilecektir.

5. Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacaktır.

2019 döneminde kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatı 2.500 TL/Ton olarak belirlenmiştir.

Belirlenen bu fiyat, Bakanlığımızca verilecek yaklaşık 800 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 3.300 TL/Tona kadar yükselmektedir.

TMO'ya kabuklu kırmızı mercimek teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için;

ÇKS bilgilerini güncellemeleri,

Randevularını mutlaka almaları,

Ürünlerini randevu alınan günde getirmeleri,

Anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri,

Ürünün işyerlerimize ürün sahibi veya vekâlet verdiği kişi tarafından getirilmesi, gerekmektedir.

Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden, TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir.

TMO tarafından 26 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan kabuklu kırmızı mercimek alımlarının ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.

Anlaşmalı Bankalar: Halkbank, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Akbank, Albaraka Türk, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Şekerbank T.A.Ş., Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Yapı ve Kredi Bankası

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.