Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, Bereket TV'de Umut Özdil'in sunduğu “Tarım Meydanı” programına konuk oldu. 

Canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurum olarak ekim döneminde de üreticilerin yanında olacaklarını belirterek, TMO'nun ithalat yetkisini üreticilerin olumsuz etkilenmemesi için hasadın devam ettiği süreçte kullanmayacağını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Ana Statüsünde yazan görevlerinin yanında, Türkiye'deki tarımsal ürünleri 12 ay takip edildiğini belirten Genel Müdür Güldal, “Kurum olarak görev alanımızda olsun olmasın tüm ürünleri takip ediyoruz. Çünkü her an bizim görev alanımıza her ürün girebiliyor. Yeni yönetim şeklimizle, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile ihtiyaç duyulduğu anda bize değişik ürünler için piyasa regülasyonu ve ihtiyaçların karşılanması görevi tevdi edilebiliyor.” dedi.

TMO'nun tarımsal üretimin sürdürülebilir olması için çalıştığına vurgu yapan Güldal, lisanslı depolarla tarım ürünlerinin daha sağlıklı ortamda muhafaza edildiğini, buraya teslim edilen ürünlerin de TMO dahil arzu edilen alıcılara satabildiğini söyledi. 2018 yılında alınan ürünün yarısına yakınının lisanslı depo üzerinden alındığını ifade eden Güldal, lisanslı depo olan yerde de TMO'nun ürün almaya devam edeceğini söyledi.