Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, makarnalık buğday ve buğday mamullerinde ülkemizin hem üretimde hem de ihracatta dünyadaki sektöre tam manasıyla damgasını vurduğuna dikkat çekerek “TMO’nun ve Türkiye’nin alacağı aksiyonlar, dünyada ilgili sektör tarafından takip ediliyor ve izleniyor.” dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TRT Haber'e yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin geçen sene 4,3 milyon ton makarnalık buğday üretimi yaptığını belirterek, "4,3 milyon tonla 18 yılın rekoru kırıldı. Üretimde Kanada geride bırakıldı. Dünyada birinci sıraya yükseldi. Bu rekor üretim, ihracata da yansıdı. Türkiye durum buğdayı ihracatında ikinci sırada” dedi. 

Güldal, şunları kaydetti:

“Türkiye hem buğday üretiminde hem de buğday mamulleri ihracatında öne çıkan bir ülke pozisyonunda. Nitekim makarnalık buğday üretiminde geçen sene 4.3 milyon ton üretimle dünyada bir numaraya ulaştı. 600 milyon dolar değerinde 1.4 milyon ton makarnalık buğday ihracatı yapıldı. Bu kapsamda Cezayir’den İtalya’ya, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Kanada’ya birçok ülkeye ihracat gerçekleşti. Türkiye son yıllarda yakaladığı bu ivme ile dünya un ihracatında birinci ya da ikinci sırada, makarna ve mamulleri ihracatında ise ikinci sırada yer alıyor.

Bu rakamlar, makarnalık buğdayda ülkemizin dünyadaki sektöre tam manasıyla damgasını vurduğunu gösteriyor. TMO’nun ve Türkiye’nin alacağı aksiyonlar, dünyada ilgili sektör tarafından takip ediliyor ve izleniyor.”