TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurumda göreve yeni başlayan personele verilen ve hizmet içi eğitim planı gereğince düzenlenen TMO İşe Alıştırma Eğitimi’nde konuştu.

TMO’nun büyük ve güçlü bir aile olduğunu belirten Güldal, “Arkadaşlar, Toprak Mahsulleri Ofisi ailesine hoş geldiniz. TMO, 85 yıllık bir tarihe sahip, kurumsal olarak kendi kabiliyetlerini geliştirmiş ve personel liyakatini geçmişten bugüne sürdüre gelmiş bir teşkilat. Ülkemiz genelinde 35 başmüdürlüğü, 23 şube müdürlüğü ve 58 ajans amirliği bulunan Türkiye’nin tarımsal üretim yapılan il ve ilçelerinde faaliyet gösteren büyük bir kurum” dedi.

TMO NASIL BİR POZİSYON ALACAK?

TMO’da göreve yeni başlayan personelin Kurumun geleceği olacağını belirten Güldal, “TMO bir markadır arkadaşlar.  Belki ileride yurt dışı görevleriniz de olabilir, olacaktır.  Gittiğinizde şunu görüyorsunuz; TMO dedikleri zaman dünyada birçok gelişmiş ülkenin temsilcisi olsun, şirketleri olsun, iş dünyası olsun, TMO’nun marka değerini çok iyi biliyor ve de bunu önemsiyor.  Son birkaç yıldır, özellikle bize hep şunu sorarlar; TMO nasıl bir pozisyon alacak, nasıl bir yöntem belirleyecek? Dünyadaki hububat politikalarında TMO’nun kararları, almış olduğu pozisyonlar da etkili oluyor.  Onlar bizi takip ediyor, biz de onları takip ediyoruz. Dünyadaki hububat, bakliyat bizim görev alanımızdaki tüm ürünlerle ilgili hangi ülkede ne üretiliyor, ne kadar ticareti yapılıyor, ne kadar satılıyor ve ne kadarı tüketiliyor? Bunları yakından takip ediyoruz.” dedi.

Tarım Kredi'nin seçimler için aldığı patates ve soğanlar marketlere satılmaya başlandı! Zararı Hazine karşılayacak! Tarım Kredi'nin seçimler için aldığı patates ve soğanlar marketlere satılmaya başlandı! Zararı Hazine karşılayacak!

TMO'NUN SADECE İŞİ BUĞDAY ARPA ALMAK DEĞİL!

TMO’nun piyasa düzenlemesindeki rolüne dikkat çeken Güldal, “TMO’nun sadece arpa, buğday, fasulye, nohut almak gibi bir görevi yok. TMO’nun piyasa düzenleme yetkisi ve görevi de var. En başarılı olduğumuz noktalardan bir tanesi de çok şükür budur. TMO’nun bir açıklaması veya bir değerlendirmesi piyasanın istikrarına katkı sağlar. Dolayısıyla biz tüm açıklama ve değerlendirmelerimizde bu hususu ön planda tutarız. TMO, böyle canlı bir piyasanın içindedir.” dedi.

STOKTAKİ ÜRÜNLERİ HIRSIZLIKTAN MUHAFAZA ETMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

2023 yılı alım döneminin yoğun bir tempoda geçtiğini de aktaran Güldal, “Alım sürecinde arkadaşlarımız mesai mevhumu gözetmeden çalıştı. Tarihin en yüksek depolama kapasitesini oluşturduk. Tabii burada görevimiz bitmiyor. Milli bir servet bizim sorumluluğumuzdadır. Stoklarımızın sağlıklı muhafazası çok önemli. Bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Bu stoklarımızı iklimsel şartlardan, haşerelerden, diğer dış etkilerden ve hırsızlıktan muhafaza etmek için gayret gösteriyoruz. İlaçlama yapıyoruz. Güvenlik tutuyoruz. Depolarımızın kontrolünü ilave kamera sistemleri ve foto kapanlar gibi teknolojik imkânlarla destekliyoruz. Yani güvenlik için tasarruf etmiyoruz. Bu milli servetin muhafazasını tüm teşkilatımızla yapıyoruz.” dedi.