Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, TMO'nun yeni bir ekmeklik buğday ithalat ihalesine çıkacağını duyurdu. Toy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TMO 18.01.2022 tarihinde 335 bin ton kırmızı ekmeklik buğday ithalat ihalesi gerçekleştirecek" dedi. 

HASATTAN SONRA 8'İNCİ BUĞDAY İTHALATI İHALESİ OLACAK 

TMO yeni bir ekmeklik buğday ithalat ihalesine çıkıyor. Hasattan sonra 8’inci ekmeklik buğday ithalat ihalesi 18 Ocak’ta yapılacak. İhalede 335 bin ton kırmızı ekmeklik buğday ithal edilecek. 

7 İHALEDE 2 MİLYON 340 BİN TON EKMEKLİK BUĞDAY İTHAL EDİLDİ

TMO, 5 Haziran’da başladığı ekmeklik buğday ithalatında, bugüne kadar yaptığı 7 ihale ile 2 milyon 340 bin ton ithalat yaptı. 

25 KASIM'DA YAPILAN İHALEDE FİYATLAR ZİRVE YAPMIŞTI

TMO’nun 25 Kasım’da yaptığı buğday ithalatı ihalesinde ortalama fiyatlar 385 dolar/ton olarak gerçekleşerek rekor kırmıştı. En son 21 Aralık’ta yapılan 320 bin tonluk ihalede ise ithal ekmeklik buğday fiyatı 359 dolar/tona düşmüştü. 

18 OCAK’TA YAPILACAK İHALEDİ FİYATLAR MERAK EDİLİYOR

TMO’nun 18 Ocak’ta yapacağı 8’inci ekmeklik buğday ithalatı ihalesinde oluşacak fiyatlar buğday fiyatlarının seyri açısından önem taşıyor. 21 Aralık’ta yapılan fiyatların altına mı düşecek yoksa fiyatlar yükselecek mi? İhalede oluşacak fiyatlarda buğday fiyatları açısından önemli mesaj verecek.