Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, TMO’nun kırmızı ekmeklik buğday ve ham ayçiçeği ithalatı için ihale yapacağını belirtti. Konuyla ilgili twitter hesabından paylaşım yapan Toy, “TMO 28/02/2023 tarihinde 790 bin ton kırmızı ekmeklik buğday ithalat ihalesi gerçekleştirecek” dedi.

Bu paylaşımının ardından bir paylaşım daha yapan Toy, TMO’nun 24 Şubat’ta ise 48 bin ton ham ayçiçeği tohumu yağı ithalat ihalesi gerçekleştireceğini kaydetti.

tmo ithalat-1

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

tmo ithalat yağ

Kamuoyu, TMO’nun gerçekleştireceği ithalat ihalelerinden Faik Toy’un paylaşımları ile haberdar olurken, TMO’nun yüklü miktarda ekmeklik buğday ithalat ihalesine çıkması dikkat çekti.

TMO ESKİ GENEL MÜDÜRÜ KEMALOĞLU: İTHALATLARIN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ!

Diğer yandan TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da söz konusu ithalatla ilgili bir paylaşım yaparak, TMO’nun yapacağı ithalatların devam edeceğini belirtti. TMO’nun deprem dolayısı ile un sanayisine yapılan aylık indirimli tahsislerin fiili tüketimin yüzde 60’ından yüzde 100’lere kadar artırılmasının stok ihtiyacını artıracağını ifade eden Kemaloğlu, “İthalatların devam edeceğini söyleyebiliriz” dedi.