Ağrı Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, doğayı katlettiği gerekçesi ile, balık tutmak için kullanılan tırıvırı ya da paraşüt kullanımı konusunda vatandaşları uyardı.
 

Ağrı Tarım ve Orman yetkilileri tarafından  söz konusu av malzemelerinin(tırıvırı, paraşüt veya katil tor ) kullanımının iç sularda yasak olduğu, bu tür avlanmalara karşı denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Adsız

Kurallara uymayanlara 1380 sayılı kanun uygulanacak!

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü yasak avlanma dönemi dışında  amatör balıkçılığın olta kullanımıyla sabit kaldığını ve bu kurallara hassasiyet duymayan avcılara 1380 sayılın kanunun 36.maddesince idari yaptırımlar uygulanacağını hatırlattı

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ;

İç sularımızda çırpma/çarpma ve bırakma olta, birden fazla iğne ile donatılmış küspe, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet, düzen (çökertme)  gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri  ağların avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

Özellikle TIRIVIRI halk arasında paraşüt ya da katil tor olarak bilinen bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarından ve ağ parçasına bir kurşun ağırlık takılarak imal edilmektedir.


            Misinadan  imal edilen tırıvırı(paraşüt) , avlanmak amacı ile sulara atıldığında, kolayca yırtılarak ya da koparak su içerisinde uzun yıllar boyunca kalabilen  özelliği nedeniyle doğal yaşama büyük tehdit oluşturur.

Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı

Ayrıca yasak avlanma dönemi dışında amatör (OLTA) amaçlı avcılık yapılabilir. Gelecek nesillere sürdürülebilir av yaşamı bırakmak için  tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz.

Kurallara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36.maddesince idari yaptırımlar uygulanacaktır.