SADETTİN İNAN / Tasarruf tedbirlerine yönelik Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlanırken, kamuda üst düzey bürokratların tasarruf tedbirlerini farklı yollarla nasıl deldikleri ortaya çıktı. Tasarruf tedbirlerinin hemen öncesinde ‘Bakana yetişemediğini’ belirterek makam aracını değiştiren TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in söz konusu makam aracını göze batmamak için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından izin alınmadan Karacabey Tarım İşletmesine kiralattığı ortaya çıktı.

KİRALAMA GENEL MÜDÜRLÜK ADINA YAPILMIŞ OLSAYDI CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İZİN ALINMASI GEREKİYORDU!

Genel Müdürlüğün makam aracı alımı veya kiralanmasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından izin alınması gerektiği ancak TİGEM’e bağlı işletmelerin böyle bir zorunluluğunun bulunmadığı, araç alımının Genel Müdürlüğün onayı ile alınabildiği kaydediliyor.

MAKAM ARACI KARACABEY TARIM İŞLETMESİNE GİTMEDEN GENEL MÜDÜRE VERİLDİ!

Gezginç’in bu yolu takip ederek, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına takılmamak için Karacabey Tarım İşletmesine Skoda Süperb kiralattığı ve kiralanan aracın da Karacabey Tarım İşletmesine gitmeden Ankara’da Genel Müdür Hasan Gezginç’in kullanımına verildiği öğrenildi.

HABER OLUNCA BİR SÜRE MAKAM ARACI GİZLENDİ!

Renault Megane marka makam aracını Skoda Süperb ile değiştiren Gezginç’in, bunun Tarımdan Haber’de haber olması üzerine telaşa kapılarak söz konusu makam aracını bir süre kullanmayarak eski makam aracını kullanmaya başladığı kaydediliyor.

Tarım Orman iş kolunda sendikaların üye sayıları düştü! Tarım Orman iş kolunda sendikaların üye sayıları düştü!

Gezginç’in, yeni makam aracının gündeme gelmesinden telaşlanmasının nedeninin de kiralanma yöntemi olduğu belirtilirken, kurumda Gezginç'in bu dahiyane çözümü konuşuluyor.

MAKAM ARACININ NEREDE KULLANILDIĞI BELLİ OLMAMASI İÇİN GPS CİHAZI SÖKTÜRÜLDÜ!

Diğer yandan Karacabey Tarım İşletmesi tarafından kiralanarak Hasan Gezginç’in kullanımına verilen Skoda Süperb makam aracında takılı olan GPS cihazının da Genel Müdürün talimatı ile söktürüldüğü kaydediliyor. GPS cihazı sayesinde, geriye dönük olarak aracın nerelerde kullanıldığına dair bütün bilgiler yer alırken, Gezginç’in aracın nerelerde kullanıldığının belli olmaması için GPS cihazını söktürmesi dikkat çekti.