Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, TİGEM’de makam aracı saltanatı! 1.5 milyar lira borucu bulunan kurumda araç saltanatında hiçbir sınır tanınamayan Genel Müdür Hasan Gezginç, yönetim kurulu üyesine, özel kalem müdürüne ve Sayıştay denetçilerine birer makam aracı tahsis ederek kıyak geçti. TİGEM tarihinde bugüne kadar böyle bir uygulama olmadığı halde özel kalem müdürüne bile makam aracı tahsis edilmesi giderayak TİGEM kaynaklarının nasıl hoyratça kullanıldığını gözler önüne serdi.

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, özel kalem müdürünü makam aracı ile ödüllendirdi. TİGEM’de bugüne kadar, Teftiş Kurulu Başkanı, özel kalem müdürüne ve Sayıştay denetçilerine yönelik makam aracı uygulaması bulunmuyordu.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ ESKİ MİLLETVEKİLİNE DE MAKAM ARACI VERİLDİ!

TİGEM Yönetim Kurulunda Genel Müdür Hasan Gezginç ile birlikte Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım ve Uşak eski milletvekili Nuri Uslu bulunuyor. Gezginç’in yönetim kurulu üyesi Uşak eski milletvekili Nuri Uslu’nun altına da bir makam aracı tahsis etmesi dikkat çekti. Normalde yönetim kurulu üyelerine makam aracı tahsis edilmiyordu.

SAYIŞTAY DENETÇİLERİNİN DE KULLANIMINA BİR MAKAM ARACI TAHSİS EDİLDİ!

TİGEM’de makam aracı sadece yöneticilerle sınırlı kalmazken, kurumu denetleyen Sayıştay denetçilerinin de kullanımına bir araç tahsis edildi.

Çiftçinin tarlasını bereketlendirecek yağışlar geliyor! Çiftçinin tarlasını bereketlendirecek yağışlar geliyor!

ARAÇ SALTANATINDA SINIR TANINMIYOR!

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığında Genel Müdür yardımcılarına makam aracı tahsis edilmezken TİGEM’de Genel Müdür yardımcılarının makam aracı tahsis edilmesi kurumdaki araç saltanatında hiçbir sınır tanınmadığını gösteriyor.

KANUN VE YÖNETMELİKLERDE BÖYLE BİR HAKKI YOK!

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in, kanun ve yönetmeliklerde bulunmamasına rağmen yönetim kurulu üyesi Uşak eski Milletvekili Nuri Uslu, Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran, özel kalem müdürü Deniz Civelek ve Sayıştay denetçilerine birer makam aracı tahsis etmesi, kurum kaynaklarının nasıl hoyratça kullandığını ortaya koydu.