Kütahya, Bartın, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifleri ile Iğdır Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Bahattin Karakuş’un ardından Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifleri de Tarımdan Haber’e yönelik bulunduğu suç duyurusunu kaybetti. Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifleri ile birlikte organize suç duyurularında Cumhuriyet Başsavcılıklarının verdiği takipsizlik kararı 5’e ulaştı. 

FAHRETTİN POYRAZ, MERKEZ BİRLİĞİ, İŞTİRAKLER VE KOOPERATİFLER HEPSİ KAYBETTİ! 

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği başta olmak üzere hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz ve iştiraklerden yapılan suç duyurularının ardından kooperatifler de Tarımdan Haber aleyhine talimatla suç duyurusunda bulunmaya başlamıştı. Hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz başta olmak üzere Merkez Birliği ve iştirakler üzerinden açılan suç duyurularının hepsi, Tarımdan Haber’in lehine sonuçlanırken, kooperatiflerin organize suç duyurularından da istediklerini alamadılar. 

TEKİRDAĞ TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ BU HABERLERDEN DOLAYI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU 

Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifleri, 7 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan ‘Tarım Bakanına şok Tarım Kredi Raporu: Çiftçiyi sömüren sistem’, 1 Ağustos 2018 tarihinde yayınlanan; 'Çiftçiye Kanunsuz Faiz', 7 Eylül 2019’da yayınlanan 'Tarım Kredi Çiftçinin kabusu oldu', 28 Haziran 2020'de yayınlanan; 'Çiftçi Tarım Kredi’den kaçıyor 2 yılda 32 bin çiftçi ayrıldı' ve 22 Ağustos 2020'de yayınlanan; 'Amasyalı Çiftçilerden Tarım Kredi’ye yüksek faiz tepkisi: Berabere Battık biz bu yollarda’ başlıklı haberlerde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.  
Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi görev alanına girmeyen bir konuda Tarımdan Haber aleyhine söz konusu haberlerde hakaret ve iftira suçunun işlendiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunması manidar karşılandı.

TEKİRDAĞ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KOOPERATİFİN GERÇEK NİYETİNİ ORTAYA KOYDU! 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurusuyla ilgili verdiği takipsizlik kararında, suç delili olarak gösterilen haberlerde Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatiflerini hedef alan bir içeriğin bulunmadığını belirtmesi dikkat çekti.