Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal konu ile ilgili şu açıklamalar da bulundu. Tutal, 6360 Sayılı Büyük Şehir Yasası ile; Belde ve köylerinde Seydişehir'in mahallesi olduğunu hizmet alanı kapsamına girdiğini belirterek, “Çiftçilerimizin sorunları, üretimin artırılması, pazarlanması ve kalkınması ile ilgili ciddi çalışmalar yürütülmektedir. Seydişehir gibi tarımsal alanda hızla büyüyen ve ekonomisinin çoğunluğunu tarım alanlarından sağlayan vatandaşlarımız için tarımsal destek projeleri hazırlanmıştır. Bu desteklerden tarımla uğraşan her çiftçimiz faydalanmalıdır. Halkımıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Geçtiğimiz dönemde Tarımsal Destek Projelerinden en çok Seydişehir halkının faydalandığını belirten yetkililer, bu yılda Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, küçük üreticilere desteklerin devam edeceğini kaydetti.

Aşağı da listelenen ürünler ve miktarda yüzde 75 oranında destek sağlanacak. Müracaatlar; www.konya.bel.tr adresinden faydalanılarak istenen evraklar tamamlanıp en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar doğrudan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına yapılabilecek.