TİGEM Genel Müdürlüğüne atanan Ayşe Ayşin Işıkgece, önceki gün düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı. Genel Müdürlükte gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşan İsmail Şanlı, yaklaşık dokuz aydır görev aldığı TİGEM'de çalışmaktan son derece memnuniyet duyduğunu, kendisinden önce devraldığı bayrağı yeni Genel Müdür Işıkgece'ye devrettiğini ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade etti.

TİGEM'DE YAPILACAK ÇOK İŞLER VAR!

Osmanlı döneminden bu yana üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışan TİGEM'de yapılacak çok işler olduğunun altını çizen Şanlı, bu Kurumun bir parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şanlı, sözlerine şöyle devam etti:

TARIMDA ÜRETİM SORUNU YOK PAZARLAMA SORUNU VAR!

“Ülkemizde tarımda üretim sorunu yok, pazarlama ve pazara ulaştırma sorunu var. Sayın Bakanımız da özel sektörden geliyor, temennimiz başarılı olmaları yönünde. Ülke olarak zor ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç ulusal bağımsızlığımızın test edildiği bir süreç. Görevi teslim ettiğimiz Ayşin Hanım'a başarılar diliyorum. Memuriyette eksiğimiz, hatalarımız olmuştur ama kastımız olmamıştır. Devlet ve memleket işlerinde duygusallığa yer olmaz. Bir dost, arkadaş ve kardeşiniz olarak sizlere her zaman kapımız açık olacak."

TİGEM'İN İLK KADIN YÖNETİCİSİ

TİGEM'in yeni Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece ise devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, kurumun ilk kadın yöneticisi olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Şu an buradayım ve özel sektörden kamuya geçmiş bulunmaktayım. Hem özel sektörden kazandıklarımı buraya verecek hem de kamu sektörünün tecrübelerinden yararlanacağım. Kurumun ilk kadın yöneticisi olmaktan dolayı heyecanlıyım. Takım olarak verimli ve hızlı işler yapma prensibiyle bu ulvi görevi layıkıyla yapmayı umuyorum. Allah utandırmasın. Bugün bayrağı teslim aldığım noktadan geriye düşmemek gayesiyle hepinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum."

PAKDEMİRLİ'DEN IŞIKGECE'YE İLK ZİYARET

Devir teslim törenin ardın önceki gün görevine başlayan TİGEM Genel Müdürü Işıkgece'yi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün makamında ziyaret ederek, tebrik etti. Pakdemirli, üstlenmiş olduğu misyonu gereği ülke tarımı için büyük bir önem arz eden TİGEM gibi bir kuruluşta ifa edeceği yeni görevinde Işıkgece'ye başarılar dileyerek, bu görevinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Işıkgece'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİGEM'in başına getirilen ilk kadın yönetici olarak bu ulvi görevi layıkıyla yapmaya çalışacağını belirterek, Bakan Pakdemirli'ye nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.