Kamu Koordinasyon Kurulu ile Hükümet arasında yürütülen müzakereler sonucunda, kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanmasının ardından, Türkiye Şeker Fabrikalarında da anlaşma sağlandı. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ile Şeker-İş Sendikası arasında yürütülen müzakereler sonucunda, kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılarak, çerçeve protokolü imzalandı.

Kamudaki 25 şeker fabrikasında 10 bin işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, 01.02.2015 ile 31.01.2017 dönemini kapsıyor. Türkşeker A.Ş. Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen törenle şeker işçilerine ücretlerde iyileştirmeler yapıldıktan sonra birinci yıl ilk altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5 oranında zam yapılacak. İkinci altı ay zammının enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark, ikinci yıl birinci altı aydaki ücret zammı ile ödenecek.

İkinci yıl ise birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 3 ücret zammı verilen protokolde, ikinci yıl artışların enflasyonun altında kalması halinde enflasyon farklarının ödenmesi kararlaştırıldı.
Protokolde ayrıca yılda bir kez Eylül ayında brüt 500 TL olmak üzere (gelir vergisi telafisi) denge ödeneği verilmesi karara bağlandı. Giyim yardımı olarak birinci yıl 150 TL verilirken, bu rakamın ikinci yıl ücret zamları oranında artırılacağı kaydedildi.