Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Türkiye’nin 3’te 1’i ormanla kaplı. Biz işçi talebemizin olduğunu dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.

ORMAN MÜHENDİSİNE İHTİYAÇ VAR

Aslan, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) işçiye fevkalade ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “7-24 çalışma düzeninden vazgeçilmelidir. Askerlik gibi olmamalıdır.  Bunun için de yeni işçilere ihtiyaç var. Kurumda buna yönelik gayret var. Orman Genel Müdürlüğü bu yıl 31 milyon metreküp orman üretecek. Bu üretimin tamamını da dikili satış yöntemiyle yapıyor. Bunu organize etmek için orman muhafaza müdürüne ve orman mühendisine ihtiyaç var. Çünkü Türkiye’nin 3’te 1’i ormanla kaplı. Biz işçi talebemizin olduğunu dile getirmeye devam edeceğiz. Onların da bu konuda talepleri var” diye konuştu. 

BU ÇALIŞMA SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMELİ

Vardiya sistemi hakkında da bilgi veren Aslan, şunları kaydetti: “Vardiyalı sistemden vazgeçmek için 20 bin kişiye ihtiyaç var. Çünkü üçlü vardiya sistemine geçince 20 bin kişiye, ikili vardiya sistemine geçince 10 bin kişiye ihtiyaç var. Artık bugünkü çalışma sistemi yürütülmez. Bu çalışma sisteminden vazgeçilmelidir. İki vardiya dönüştürülerek 12-12 olarak ayarlanması gerekiyor. Orman teşkilatında bir taşeronluk bir de geçici işçilik statüsü var. Taşeronlar 12 ay çalışıyor.  Onları 8 aya indiremezler, onları kamuya aldılar. Mevsimlik işçi de 10 aya getirildi. Bu iyi bir kazanımdır. Kadro taleplerimizi her zaman dile getireceğiz.”

TARIMDANHABER