Konuyla ilgili olarak Toç Bir-Sen'den yapılan açıklamada, "Orman Muhafaza memurlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliğine istinaden aynı şeflikte en fazla 5 yıl aynı müdürlükte en fazla 10 yıl çalışma süresini dolduran Orman Muhafaza memurlarının dönemsel atamaları Orman Genel Müdürlüğü Personel Dairesince yapılıyordu. Ancak yapılan merkezi uygulamalarda bir çok sıkıntılar doğmuş ve bazı mağduriyetlere neden olunmuştur. Yetkili Sendika olarak oluşan bu sıkıntıları sık sık dile getirmiş ve kurumdan bu mağduriyetleri gidermesini talep etmiştik" denilerek, şunlar kaydedildi:

"Orman Genel Müdürlüğü yeni bir adım atarak Orman Muhafaza Memurlarının Bölge içi atama yetkisini Bölge Müdürlerine devretmiştir. Bundan sonra dönemsel atamaları Bölge Müdürlükleri yapacaktır.

Dolayısıyla Orman muhafaza memurları isteği haricinde bölge dışı tayine tabi tutulamayacaklardır. Bölgeler arası tayinler eskisi gibi belirli dönemlerde ilgililerin talebiyle Genel Müdürlükçe yapılmaya devam edecektir.

MAZERET TAYİNLERİ SERBEST

Orman genel Müdürlüğü ilgili yetki devri talimatında Orman Muhafaza Memurlarının Mazeret tayinlerinin serbest olduğunu ancak yıl içerisinde, kadro doluluk oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini talimatlamıştır.

Bu talimattan sonra sorumluluk Bölge Müdürlerindedir. Teşkilatın en uç noktasında, en mahrum şekilde görev yapan orman muhafaza memurlarının moral-motivasyonlarının iyileştirilmesi için atamalarda, yerinde yönetim ilkesi çerçevesinde memurların mazeretlerini dikkate alınması çalışma barışını da artıracaktır"