Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün verilerine göre, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 7 milyardan yaklaşık 9,7 milyara yükselmesi beklenmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda, gıda üretimine olan ihtiyacın sürekli artacağı öngörülmektedir. Artan gıda talebine karşın tarım sektöründe kullanılan teknolojilerin de gelişmesi, sektörün büyüme katsayılarını da artırmaktadır. 

1996 yılından bugüne kadar, başta beyaz eşya sektörü olmak üzere birçok farklı sektöre “özel denge ağırlıkları” üreten Uğur Beton ve Metal A.Ş., tarımsal üretimin en önemli aracı olan traktörlerin arka teker ve ön çanta ağırlıkları için devrim niteliğinde bir teknolojiye imza attı. 

Düşük Maliyet Avantajı Sağlıyor 

Traktörlerin tarım sektörünün en büyük taşıyıcıları olduğuna dikkat çeken Uğur Beton ve Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Atılgan, şu açıklamalarda bulundu: “1996 yılında üretime başlayarak bugüne geldiğimizde, 2 farklı lokasyonda (Çorlu - Manisa) toplam 44.000 m2 (16.000 m2 kapalı) üretim alanında, tüm teknolojik alt yapımızla birlikte üretim faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. 

24 yıllık sektör tecrübemizle, ana sanayicilerin çözüm ortağı olarak hizmet vermeyi sürdürürken, farklı sektörler için yarattığımız katma değer sürecinde gerçekleştirdiğimiz inovasyon projelerimiz ile teknolojik yatırımlarımıza devam ediyoruz. 
AR-GE ekibimizin uzun uğraşları sonucu hayata geçirdiğimiz yeni markamız “Acrete” ile traktör ağırlıkları pazarına yeni bir teknolojiyi kazandırmakla beraber, yapılan yatırımlarla birlikte sac şekillendirme ve metal işleme operasyonlarıyla, ürün gamımızı geliştirerek otomotiv ve tarım aletleri sektörlerinde de ismimizi duyurmaya başladık. 

Traktör ağırlıklarında pik - döküm alternatifsiz bir üründü ancak “Acrete”, bu durumu değiştirdi. Traktör ağırlıkları pazarına kazandırmış olduğumuz “Acrete”, döküme oranla daha düşük maliyetli, daha düşük enerji sarfiyatıyla ve çevreci bir ürün özelliğiyle avantaj sağlıyor.” ifadelerine yer verdi. 

Türkiye’nin %100 Yerli ve Milli Ürünü

Traktör ağırlığı pazarı için rekabet avantajı sağlayarak inovatif bir ürünü tüketiciyle buluşturduklarını belirten Uğur Beton ve Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Atılgan, “Traktör ağırlığı ürün kategorisinde yerli ve milli bir atak yaptık. Traktör özelliklerine göre her tip traktör için çözüm üretebiliyoruz”, dedi. 

AR-GE birimlerimiz, traktör özelliklerine göre farklı tasarım seçenekleriyle hızlı sonuçlar alabiliyoruz. Dünya çapında da tescillenmiş olan patentli ürünlerimizin, üretimden tasarıma kadar tamamen yerli ve milli olmasına dikkat çekti. Titiz çalışmalar sonucunda sektörümüze kazandırdığımız inovatif ürünlerimiz, düşük maliyet ve düşük enerji tasarrufu sayesinde ilgi odağı haline geldi. Döküm ağırlıklara alternatif bir ürün olarak pazardaki yerini almaya başladı.” diye konuştu.

2 Yıllık Titiz Bir Çalışmanın Ürünü

Traktör sektörü için üretilen teknolojik ürün hakkında bilgiler de paylaşan Uğur Atılgan, şöyle devam etti: “Traktör arka teker ve ön çanta ağırlıkları olarak devreye aldığımız teknolojik ürünlerimiz, 2 yıllık titiz bir ekip çalışması sonrasında üretilmiştir. Projemiz; tasarım aşaması 1 yıl ve imalata geçiş aşaması 1 yıl olmak üzere toplamda 2 yılda tamamlanmıştır. Halihazırda 15 kişilik AR-GE ve ÜR-GE ekibimizle, inovatif bakış açısıyla ürün ve tasarım geliştirmelerine devam etmekteyiz.

Acrete, her türlü traktöre göre uyarlanabildiği gibi, müşteri talebine uygun şekilde de tasarlanabilmektedir. Acrete; tasarımı ile birlikte traktöre estetik katarken aynı zamanda en zor dış mekân koşullarına karşı da mukavemet gösteren ve çevreye zarar vermeyen bir üründür.  Acrete markalı ağırlık ürünlerimiz tüm laboratuvar ve ölçüm testleri ile birlikte, dış arazi ve saha şartlarını da başarıyla geçmiştir. Ürünlerimiz ayrıca, tüm kalite belgelerine sahip olup, yurt içi ve yurt dışında çiftçilerin de beğenisini kazanmış ve tercih sebebi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Yurt Dışında da Ülkemizi Temsil Etmeyi Hedefliyoruz!

Uğur Beton ve Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Atılgan, “Türkiye’de sektörünün lideri Türk Traktör ile başladığımız çalışmalarımıza, çözüm ortaklığımızı güçlendirerek devam etmekteyiz. Mevcut olan 1.200 tonluk sac ve metal işleme kapasitemizi, yıl sonunda 2.500 tona çıkartarak, yurt içinde planladığımız hedeflere ulaşıp, yurt dışında da yerli ve milli bir ürünle ülke ekonomisine katkı sağlayarak ülkemizi temsil etmeyi hedefliyoruz.” dedi.