Toprak Mahsulleri Ofisi, 2022 yılı hububat müdahale alım fiyatlarını ne zaman açıklayacak? Arpa buğday alım fiyatı belirlenirken hangi kriterler dikkate alınacak? Çiftçi alım fiyatlarının kaç lira açıklanmasını bekliyor? Tarım sektöründe bu soruların cevabı aranıyor. Artan girdi maliyetlerinden dolayı bütün ürünlerde olduğu gibi arpa ve buğdayda da üretim maliyetleri artarken, çiftçi müdahale alım fiyatları belirlenirken özellikle girdi maliyetlerine göre bir hesap yapılmasını bekliyor. Girdi maliyetlerine göre hesap yapıldığında buğday ve arpanın fiyattı ortaya çıkıyor. 

ÇİFTÇİNİN BEKLEDİĞİ 2022 YILI ARPA BUĞDAY ALIM FİYATI 

Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, 2022 yılı hububat müdahale alım fiyatlarına yönelik bir değerlendirme yaparak, TMO’nun açıklayacağı hububat fiyatlarının yerli çiftçiden ürün almaya yönelik fiyatlar olması gerektiğinin altını çizdi. Toy, buna göre ekmeklik buğdayın 7.5 TL, arpanın ise 6 TL olması gerektiğini kaydetti. 

TMO 2022 YILI BUĞDAY ARPA ALIM FİYATINI ÇİFTÇİDEN YANA BELİRLEMEZSE 10 TL’DEN BUĞDAY İTHAL ETMEK ZORUNDA KALIR

Toy, müdahale alım fiyatının çiftçiden ürün almaya yönelik belirlenmemesi durumunda TMO’nun çiftçiden ürün alamayacağını, sonraki aylarda ise 10 TL’ye buğday ithal etmek zorunda kalacağının altını çizdi.