ÖZEL HABER / TİGEM, bugün ekmeklik ve makarnalık buğday satışı için ihale yaptı. İhalede ekmeklik buğday 5 bin 320 TL/Ton, makarnalık buğday ise 5 bin 218 TL/Ton’dan satıldı. Tarım Bakanı Pakdemirli, Mayıs ayında açıklanan 2 bin 250 TL’yi çok iyi rakam diye savunmuştu. TİGEM'in yaptığı ihalede oluşan fiyatlar, Tarım ve Orman Bakanlığının Mayıs ayında açıkladığı buğday alım fiyatlarındaki öngörüsüzlüğünü bir kere daha gözler önüne serdi. 

TİGEM 13 BİN TON BUĞDAY SATIŞ İHALESİ YAPTI

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü ile Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nün buğday satış ihalesi bugün yapıldı. Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü 10 bin 123 ton, Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü ise 3 bin ton buğday satışı olmak üzere toplam 13 bin 123 ton buğday satışı yapıldı. 

İHALEDE OLUŞAN FİYATLARI FAİK TOY PAYLAŞTI

İhalede oluşan fiyatları Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, twitter hesabından paylaşırken, ekmeklik buğdayın 5320 TL/Ton’dan, makarnalık buğdayın ise 5218 TL/Ton’dan satıldığını bildirdi. 

BU NASIL BİR VİCDANSIZLIK? 

TİGEM’in buğday satış fiyatları üstünden hükümetin Mayıs ayında açıkladığı buğday alım fiyatlarını karşılaştıran Toy, “Bu nasıl bir vicdansızlık?” dedi. Toy, "Tarım Bakanlığı çiftçiye ‘sen ekmeklik buğdayını 2250TL’ye, makarnalık buğdayını 2450TL’ye sat, çok iyi fiyatlardır’ dedi, aynı Tarım Bakanlığına bağlı TİGEM bugün ihaleye çıkardığı ekmeklik buğdayını 5320 TL’ye, makarnalık buğdayını 5218TL’ye sattı” dedi.