TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin başvurusu üzerine Tarımdan Haber’de yayınlanan toplam 65 habere erişim engeli kararı getirildi. Somut belgeli haberlere erişim engeli getirilerek, kamunun haber alma özgürlüğüne büyük bir darbe vurulurken, çiftçi kuruluşunda yaşanan telaşı da gözler önüne koydu. 

HUKUKSUZ ATAMA HABERLERİ TELAŞLANDIRDI 

Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanması başta olmak üzere Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli genel müdür haberleri, Tareks Hayvancılıkta ortaya çıkan hayvancılık cinayeti haberleri, milletvekili arkadaşının kıyak şirket alımı haberleri, yem fiyatlarına yapılan zam haberleri, milletvekilleri tarafından Tarım Kredi’deki şaibeli işlemlerle ilgili olarak TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi haberleri, yüksek faizden dolayı mağdur olan çiftçilerin eylem haberleri, icralık çiftçi haberleri, Tarım Kredi Kooperatiflerindeki pahalı gübre haberleri ile GÜBRETAŞ’ın altın madeni sahasıyla ilgili haberlerin hepsine birden ‘kişilik haklarının ihlal edildiği’ gerekçesiyle erişim engeli getirildi. 


MAHKEME KARARI İÇİN TIKLAYIN


ÇİFTÇİNİN CUMHURBAŞKANINA YAZDIĞI ŞİKÂYET MEKTUBU HABERİNDEN BİLE RAHATSIZ OLDULAR 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin erişim engeli talebinde bulunduğu haberler arasında Samsun Bafra Tarım Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Balta’nın Fahrettin Poyraz’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiğine yönelik haberin de yer alması dikkat çekti. Yine Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru’nun Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan gübre fiyatlarını eleştirdiği habere de erişim engelinin getirilmesi şaşkınlıkla karşılandı. 

HAKLARINI ARAYAN POLATLILI ÇİFTÇİLERİN HABERLERİ DE ENGELLENDİ!

Diğer yandan, patates ve soğana getirilen ihracat kısıtlaması üzerine mağdur olan ve haklarını arayan üreticilerin Polatlı’da yaptıkları basın açıklaması haberine de erişim engeli getirildi. 

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİNİN TARIM KREDİ’YE TEPKİ HABERİ DE NASİBİNİ ALDI  

Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu! Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu!

Tarım sektörünün nabzını tutan ve sektörün en çok takip edilen tematik haber sitesi olan Tarımdan Haber’de yayınlanan 65 habere birden erişim engeli getirilmesi, basın özgürlüğüne büyük bir yara açarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi üzerine AK Partili Milletvekillerinin Tarım Kredi’ye yönelik eleştirilerinin yer aldığı haberlere bile erişim engelinin getirilmesi manidar bulundu. Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, ‘Ak Parti Milletvekili Posacı: Tarım Bakanlığında ithalat lobisi var bu lobinin önüne bir türlü geçemiyoruz!’ başlıklı haberde, Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faizi eleştirerek, bir çiftçi olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinden alış verişi durdurduğunu açıklamıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri üst düzey yönetimi bu haberden bile rahatsız olarak erişim engeli getirdi. 

YEM FİYATLARINA YAPILAN ZAM HABERLERİ DE RAHATSIZ ETTİ! 

Takipçilerimizin yem fiyatları konusunda güncel gelişmeleri takip etmesi için yaptığımız haberler de erişim engelinden nasibini aldı. 

SOMUT BELGELİ HABERLERİMİZE CEVAP VEREMEDİLER 

Somut belgeli haberlerimize hiç bir şekilde cevap veremeyen Tarım Kredi Kooperatiflerinin, kişilik haklarının engellendiği gerekçesiyle haberlerimize yönelik erişimin engellenmesi talebiyle mahkemeye başvurması manidar bulundu. 

MAHKEMENİN KARARINA İTİRAZ EDİLECEK 

Tamamen çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yapılan haberlere Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilmesi, basın özgürlüğüne büyük bir yara açarken, Tarımdan Haber, mahkemenin bu haksız kararına karşı her türlü hukuki mücadeleyi yapacak.