Kocaelifikir.com'un haberine göre, Gebze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde ziraat mühendisi olarak çalışan Şener Ok’un başından geçenler ‘yok artık’ dedirtti. 2010 yılından bu yana aynı kurumda görev yapan Şener Ok’un başına gelen olaylar zinciri aslında tüm kontrollerinde sağlıklı olduğu söylenen ancak doğumunda engelli olduğu ortaya çıkan çocuğunun doğumuyla başladı. 2014 yılında çocuğunun engelli doğması nedeniyle kendisinin olamayacağını söyleyerek DNA yapılmasını isteyen Şener Ok, gelen baskılara rağmen geri adım atmadı. Aradan geçen süre içerisinde yapılan DNA testisiyle kızının kendisinin ortaya çıkmasıyla birlikte Şener Ok için mobing ve baskılar da başladı.

MÜFETTİŞLER DE İNCELEDİ

Bugüne kadar hakkında birçok dava ve suç duyurusunda bulunulan Şener Ok, bugüne kadar hepsinden aklandı. Ziraat mühendisi olmasına rağmen büro personeli olması istenen, epilepsi hastası olmasına rağmen görev yerinin değiştirilmesi talep edilen, hatta ve hatta vasi tayin edilmek istenen Şener Ok bugüne kadar açılan tüm soruşturmalardan aklandı. Aynı zamanda bakanlık müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde de psikolojik taciz boyutunda olduğuna da yer verildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sürekli mobbing ile karşılaşan ve yaşadığı sorunlar nedeniyle hakkını arama girişiminde bulunan Şener Ok, tüm davaları kazandıktan sonra da suç duyurusunda bulundu. Gebze Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekçede kamu görevi nedeniyle ve kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliği ihlal suçlamalarında bulundu. Mahkemenin ne karar vereceği ise bilinmiyor.