İnternet üzerinden Konya'da tarım makinesi imalatı yapan işadamı İ.U. ile irtibat kuran Jule Sorgho, 2 milyon liralık tarım makinesi ithalatı yapmak için Konya'ya gelmek istediğini söyledi.

Konyalı işadamı, Sorgho ve arkadaşlarına beş yıldızlı bir otelde yer ayırtarak görüşmelere başladı. Sorgho ve arkadaşları, dolarlarının Birleşmiş Milletler mühürlü olduğunu, mührü sökmek için de yanlarında getirdikleri cihaza avro yerleştirmek gerektiğini işadamına iletti. Bunun üzerine 50 bin avro alan şüpheliler yanlarında getirdikleri elektrikli cihazın bir bölümüne dolar, diğer bölümüne ise aldıkları avroları koyarak cihazı 'çalıştırdı.'

'Poşeti bir gün açma!'

İşlemler bittikten sonra dolarların kullanılabilir hale geldiğini iddia eden şüpheliler, cihazın içindeki gerçek avrolar yerine daha önce cihaza gizledikleri sahte avroları poşet içinde işadamı İ.U.'ya verdi. İşadamından poşeti bir gün boyunca açmamasını isteyen şüpheliler, iş yerinden ayrıldı. Bir gün sonra poşeti açan işadamı, üst kısmında gerçek avrolar bulunan, kağıt balyasını gördü. Polis, şikayet üzerine Jule Sorgho, Hassane Mara ve Ousane Konate'yi kaldıkları otelde gözaltına aldı. Cihazı alıp kaçtığı belirlenen Longo Longo Charles da Konya-Ankara yolunda yakalandı.

2 bin avro kayıp

Şüphelilerin üzerinde sahte 10 bin 200 dolar ve işadamından dolandırdıkları 48 bin euro ile 400 dolar para çıktı. İşadamı İ.U.'nun 48 bin avrosu iade edildi.

Dört şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diken