Çiftçinin artık dayanacak gücü kalmadı. Tarım sektöründe Pakdemirli'ye karşı tepkiler giderek artarken Pakdemirli'den vazgeçilememesine de bir anlam verilemiyor. Çiftçiler, tam da böyle bir zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öyle bir teklifte bulundu ki; 'Maden Pakdemirli'den vazgeçilemiyor Tarım ile Orman ayrılsın, Pakdemirli Orman'da kalsın ama Tarıma işi bilen bir isim atansın...'

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın görevden alınmasının ardından şimdi bütün gözler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çevrilmiş durumda. Çiftçi artan girdi maliyetlerinden dolayı zor bir dönemden geçerken, böyle bir dönemde çiftçinin moral motivasyonunu yükseltmek bir tarafa Pakdemirli yaptığı açıklamalarla çiftçinin daha da tepkisini çekiyor.

TARIM HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR

Tepkilerin arttığı bir dönemde çiftçilerden dikkat çeken bir talep geldi. Bakan Pakdemirli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde vazgeçilmezliğine de vurgu yapılarak, tarımda yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen Pakdemirli’den vazgeçilemiyorsa Tarım ve Orman Bakanlığının ikiye ayrılması istendi. Pakdemirli’nin Orman Bakanlığında kalmasını ancak Tarım Bakanlığının kesinlikle kendisinden alınmasının talep edilmesi dikkat çekti.

PAKDEMİRLİ ZATEN TARIM BAKANLIĞINA UĞRAMIYOR!

Bilindiği üzere uzun zamandır Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ikiye ayrılması gündemde. Diğer yandan Bakan Pakdemirli de Tarım ve Orman Bakanlığına hiç uğramazken, makam olarak yazın Atatürk Orman Çiftliğindeki makamını diğer aylarda ise Orman Genel Müdürlüğündeki makamını kullanıyor.

PAKDEMİRLİ’DEN NEDEN VAZGEÇİLEMİYOR?

Tarım sektöründe yaşanan sorunlara rağmen Bakan Pakdemirli’den vazgeçilememesi dikkat çekiyor. Her kabine değişikliği gündeme geldiğinde ilk değişecek Bakanlar arasında Pakdemirli’nin ismi gündeme gelmesine rağmen Pakdemirli’nin bugüne kadar koltuğunu korumaması; ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakdemirli’den neden vazgeçemiyor?’ tartışmasını da beraberinde getiriyordu.

PAKDEMİRLİ’DEN VAZGEÇİLEMİYORSA BAKANLIK İKİ AYRILSIN!

Gelinen noktada çiftçiden; ‘Maden Pakdemirli’den vazgeçilemiyor o zaman Tarım ve Orman Bakanlığı ikiye ayrılsın’ talebinin gelmesi dikkat çekti. Bakanlığın bölünmesi durumunda hem Pakdemirli’nin Bakan olarak kalmaya devam edeceği hem de tarım sektörünün Pakdemirli’den kurtarılarak sektördeki kötü gidişe dur denilebileceği kaydediliyor. Çiftçinin ‘Pakdemirli’nin vazgeçilmezliği’ karşısında böyle bir çıkış yolu araması dikkat çekti.