Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, il genelinde 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında kurulup faaliyette olan sulama kooperatifleri ile ilgili olarak 'Sulama Kooperatiflerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' düzenlendi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya İl Müdürü Emine Sever, DSİ. 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Ticaret Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş, Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü, Eskişehir-Kütahya-Bilecik Sulama Kooperatifleri Bölge Birliği temsilcileri, Sulama Kooperatifi Başkanları ve Şube Müdürleri ile konu uzmanı personeller katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, çalıştayda yaptığı konuşmada Eskişehir genelinde faaliyette bulunan 106 adet sulama kooperatifi bulunduğunu belirterek, sözkonusu kooperatiflerle ilgili, kuruluş, denetim, yönetici ve ortaklara dönük eğitim faaliyetleri, rehberlik ve genel kurullar ile ilgili çalışmaların İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade etti. Sever, söz konusu çalıştay ile tüm tarım paydaşların, sulama kooperatiflerinin sorunlarının çözümünde aktif rol alacaklarını ve tespit edilen sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Çalıştay, Eskişehir genelinde faaliyette bulunan sulama kooperatiflerinin, sulama tesisi işletmelerinin devri, elektrik borçları, düşük faizli sulama kredileri, tescil işlemleri, hazine arazilerinin kiralanması, mali-idari ve diğer sorunlarının istişare edilmesi ve bunun sonucunda belirlenen çözüm önerilerinin, kooperatiflerin sorunlarının çözülmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılmak üzere raporlanmasıyla sona erdi.

TARIMDANHABER