CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sığır ithalatında Avrupa'nın birincisi, dünyanın da ikincisi olduğunu belirterek, “öyle ya meralarımız, suyumuz, güneşimiz yok... Olmayınca nereden gelecek? Yurt dışından gelecek. İnsanlar utanırlar, yönetenlerin utanması lazım. Peki yönetenlerin utanma gibi bir derdi var mı? Ar damarı olmayınca utanmada olmaz zaten. Ne olacak" ifadesini kullandı.

Mazotun 50 Lirasını Faruk Efendi Verecek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla 14 Ekim 2016 tarihinde İzmir'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gübre en fazla maliyeti artıran unsur. İkincisi ne? Mazot. Şimdi bir karar verdik. Çiftçinin mazotun yarısı kendisinden yarısı bizden, bol bol ekin. Allah bin bereket versin. Hayırlı olsun. 100 liralık mazot mu koydun, 50 lirasını vereceksin, 50 lirasını Faruk Efendiden alacaksın" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Mazot Desteğini İsteyin!

"Başbakan bunu söylüyor. Peki, çiftçi mazotun yarı fiyatını herhalde isteyecektir hükümetten. Onlar verecek mi? Onlar unutmuş bile. Bunların en büyük özelliği halkı kandırmak. Buradan çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, mademki bu ülkenin başbakanı 'traktörün mazotun yüzde 50'sini ben ödeyeceğim' diyorsa bunu isteyin. Vermiyorsa her türlü eylemi yapabilirsiniz, biz de gelip yanınızda olacağız. Mazot fiyatını düşüremezler. Bunu yapamazlar ben gayet iyi biliyorum. Zam yapmasınlar ona da razı çiftçi."

TARIMDAN HABER