TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

İçinden geçtiğimiz sürecin, tarımın ne denli stratejik bir sektör olduğunu bir kaz daha ortaya koyduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, 2020 yılı desteklerinin yarısının Nisan-Mayıs aylarında çiftçiye ödenmesi gerektiğini kaydetti. Çiftçiye halihazırda 2019 yılının desteklerinin rutin ödemesinin yapıldığını hatırlatan Tatlıoğlu, "Çiftçimizin talebi nettir. 2020 yılına ilişkin bütçede yer alan 22 milyar TL'lik destek ödemelerinin yarısı Nisan-Mayıs aylarında ödenmelidir. Çiftçilerimizin bu talebi, kamu için ek bir maliyet oluşturmuyor. Bu ödemelerin tamamı bütçede yer alan, ödenekleri ayrılmış destekleri kapsıyor” dedi.

ÇİFTÇİNİN KULLANACAĞI MAZOTTAN BU YIL VERGİ ALINMASIN 

Destek ödemelerinin dışında çiftçiye bu seneye mahsus olarak mazotun vergisiz kullandırılmasını ve tarım kredilerinin geri ödeme süresinin 12 aydan 24 aya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Tatlıoğlu, şunları kaydetti: 

"Gıda ve tarım sektöründe de desteklerin önem arz ettiğini belirten Tatlıoğlu, çiftçilerin hak edişlerinin ödenmesini, bu seneye mahsus olarak tarım sektörüne ve lojistiğe mazotun vergisiz satılmasını ve Bankacılık Kanunu’ndaki tarım kredileri 12 ayda kapatılır kuralının, 24 aya çıkarılmasını isteyen Tatlıoğlu,  “Bu noktada artık şu tespiti yapmak gerekir; İçinden geçtiğimiz süreçte Türk Tarımının radikal tedbirlere ihtiyacı vardır”. dedi