Pamuk üretimi yapılan Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelen ziraat oda başkanları, Ankara'dan elleri boş döndüler.

ZİRAAT ODA BAŞKANLARI ANKARA'YA ÇIKARMA YAPTI 

Pamuk üretimi yapılan 20 ilin (ilçelerde dahil) ziraat oda başkanları, verim ve fiyat kaybından dolayı büyük bir krizin içine giren pamuk üreticilerinin sorunlarını yetkililere aktarabilmek için kalabalık bir heyetle Ankara'ya çıkarma yaptı. Ziraat oda başkanları, gruplar halinde Meclis’te parti guruplarını ve bölge milletvekillerini teker teker ziyaret ederek üreticinin sorunlarını aktardı.

PAKDEMİRLİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMEYE BİLE LÜTFEDİP KATILMADI!

Ziraat oda başkanları, kalabalık bir heyetle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de ziyaret ettiler. Meclis'teki görüşlerin hiç birine katılmayan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da bulunmasına rağmen Bakan Pakdemirli ile yapılan görüşmeye de lütfedip katılmadı.

BAKANA SELAMINI İLETTİLER!

Ziraat oda başkanları, Şemsi Bayraktar'ın Ankara'da kendilerini sahipsiz bırakmasından dolayı, Bakan Pakdemirli ile yaptıkları görüşmede çaresiz Bayraktar'ın selamını iletmek zorunda kaldılar.

ZİRAAT ODA BAŞKANLARI KAPI KAPI DOLANIRKEN BAYRAKTAR SICAK KOLTUĞUNDA OTURMAYI TERCİH ETTİ!

Pamuk üreticisinin verim ve fiyat kaybından dolayı ağzını bıçak açmazken, ziraat oda başkanlarının Ankara’da dertlerini aktarmak için yapılan ziyaretlerin hiç birine TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın katılmaması tepkiye neden oldu. 

Bayraktar’ın Ankara’da bulunmasına rağmen Meclis’teki görüşmeler bir tarafa oda başkanlarının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı görüşmeye de katılmaması, ‘Bayraktar çiftçinin Başkanı değil mi? Bu görüşmeye katılmayacakta hangi görüşmeye katılacak?” eleştirisini gündeme getirdi. 

BAKANLA YAPILAN GÖRÜŞMEDEN UMUTLU AYRILMADILAR 

Ziraat oda başkanları, Bakan Pakdemirli ile yaptıkları görüşmeden pamuk çiftçisi adına umutlu ayrılmadı. Oda başkanları Pakdemirli’den pamuk üretiminin devamı için primin kilogramda 80 kuruştan 130 kuruşa çıkarılmasını, prim desteğinde dekara 500 kilogram kota sınırının kaldırılmasını ve üreticinin borçlarının yapılandırılmasını talep ettiler.

Ancak ziraat oda başkanlarının talepleriyle ilgili Bakan Pakdemirli’den somut bir karşılık alamadıkları kaydediliyor. Ziraat oda başkanlarının Bakan Pakdemirli ile yaptıkları görüşmelerden somut bir sonuç alamamaları, ‘Bayraktar’ın pamuk üreticisine sahip çıkmadığı bir görüşmeden nasıl olumlu bir sonuç alınabilirdi?” eleştirilerini gündeme getirdi.