Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, dün yaptığı destekleme ödemesi açıklamasında TMO alım prim desteğinin ödeneceğini açıklamıştı. Ancak Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasına çiftçilerden tepki geldi.

Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, çiftçinin TMO’ya sattığı hububatın alım satım belgelerini Tarım Müdürlüklerine teslim etmesine rağmen bazı Tarım Müdürlüklerinin icmalleri çıkarmadığı için büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtti.

İcmaller çıkmadan prim desteği ödemesinin yapılmadığını dile getiren Toy, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Kirişçi’yi etiketleyerek, “Görevini yapmayan Tarım İlçe Müdürlüklerine bunun hesabını soracak mısınız?” dedi.

TMO KAYITLARI BAZ ALINMIŞ OLSAYDI HİÇ BİR ÇİFTÇİ MAĞDUR OLMAYACAKTI

Satılan ürünlerin belgelerinin Tarım Müdürlüklerine teslim şartı getirildiğini sorunun da buradan kaynaklandığını vurgulayan Toy, bunun yerine prim ödemelerinde TMO kayıtları baz alınmış olsaydı hiçbir çiftçinin mağdur olmayacağını vurguladı.

Toy, yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti: “TMO alım prim desteğini ödüyorsunuz. Birçok ildeki çiftçinin bugün alamayacağını biliyor musunuz? Çiftçi TMO alım belgesini 1 ay öncesinden İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim etmesine rağmen icmali çıkarılmadı, bu yüzden alamayacaklar. Bunun hesabını soracak mısınız?

Diyarbakır Sur İlçesi çiftçileri bugün yapılacak olan TMO alım primi ve sertifikalı tohumluk desteği ödemelerini alamayacak. Sur İlçe Tarım Müdürlüğü her iki ödemeye ait icmalleri çıkarmadı, bundan dolayı Sur çiftçisi ödeme almayacak Çiftçi sebebini soruyor ve haklı"

TOY-2

TOY1-1