Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz! Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz!

TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

İzmir'in Menderes ilçesinde faaliyet gösteren Ataköy Tarım Kredi Kooperatifi'nde, görevlerini kötüye kullanıp, zimmetlerine toplam 2 milyon 500 bin TL para geçirdikleri ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına 11 kişiden 9’u serbest bırakılırken kooperatif müdürü ile ziraat mühendisi Menemen cezaevine gönderildi. Savcının olayla ilgili 1200 sayfa iddianame hazırladığı kaydediliyor. 

Kooperatif müdürüyle birlikte cezaevine gönderilen ziraat mühendisinin 2017’de soruşturma geçirdiği ancak tekrar resen göreve başlatıldığı ortaya çıktı. Ziraat mühendisinin başına bir kooperatif müdürü atanmadan tekrar göreve başlatıldıktan sonra 1 milyon lira daha kurumu dolandırdığı kaydediliyor.