Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraklerinin çatı kuruluşu olan Tarım Kredi Holding Genel Müdürü Ergin İçenli görevden alındı. Ergin İçenli, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın karşı çıkmasına rağmen Fahrettin Poyraz tarafından bu göreve getirilmişti. Ergin İçenli’nin Türkşeker Genel Müdürlüğü döneminde, Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği’nin İzmir’de denize sıfır 4 yıldızlı otelinin zarar ediyor gerekçesiyle arkadaşına kurdurttuğu firmaya düşük fiyattan kiraya vererek kıyak geçtiği ortaya çıkmıştı. 

BERAT ALBAYRAK’A RAĞMEN GENEL MÜDÜR YAPILMIŞTI

Tarım Kredi Kooperatiflerinden yaprak dökümü devam ediyor. Tarım Kredi Holding Genel Müdürü Ergin İçenli, görevden alındı. Ergin İçenli, bu göreve 2020 Ekim ayında Fahrettin Poyraz tarafından getirilmişti. Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ergin İçenli’nin Tarım Kredi Holding’e Genel Müdür yapılmasına karşı çıkmıştı. Ancak buna rağmen Fahrettin Poyraz’ın, Türkşeker Genel Müdürü iken vakfın otelini arkadaşının şirketine kıyak geçen Ergin İçenli’yi Tarım Kredi Holding’e genel müdür yapması dikkat çekmişti. 

OTELİN PARASI İLE KURULAN ŞİRKETE OTELİ KİRAYA VERMİŞLERDİ!

Bilindiği üzere Ergin İçenli Türkşeker Genel Müdürü olduğu dönemde Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği’nin İzmir’de denize sıfır 4 yıldızlı otelini arkadaşının kurduğu şirkete düşük fiyattan kıyak geçerek kiraya verdiği ortaya çıkmıştı. Otelin kiraya verildiği şirketin yine otelin parası ile kurulması da buradaki kıyağın boyutunu gözler önüne sermişti. 

ERGİN İÇENLİ YAPTIĞI SUÇ DUYURUSUNU KAYBETMİŞTİ 

Ergin İçenli, 4 yıldızlı otel kıyağı haberinden dolayı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına Milli Gazete aleyhine yaptığı suç duyurusunu da kaybetmişti. 

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

KIYAK GEÇİLEN OTEL DAHA SONRA 11 KATI FAZLASINA KİRAYA VERİLDİ 

Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği, Ergin İçenli’nin kıyak geçtiği otelle ilgili tahliye davası açmış ve açılan davayı kazanmıştı. Dernek, yaptığı yeni ihale ile Ergin İçenli döneminde yıllık 720 bin liraya kiraya verilen 4 yıldızlı oteli, 8.5 milyon liraya Sahinder firmasına kiraya vermişti.