TMO’dan çiftçiye uyarı: Hububatta sulama ve gübrelemede acele edilmesi ciddi verim kayıplarını gündeme getirebilir! TMO’dan çiftçiye uyarı: Hububatta sulama ve gübrelemede acele edilmesi ciddi verim kayıplarını gündeme getirebilir!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, bünyesine katacağı sigorta şirketine isim belirlemek üzere yarışma düzenledi. Yeni şirketle ilgili isim önerileri, birliğin internet sitesi üzerinden alınacak. Yarışma kapsamında dereceye girecek öneriler, İsim Belirleme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda tespit edilecek.

Dereceye girecek önerilerin sahipleri, 20 bin lirayla ödüllendirilecek. Aynı önerinin birden fazla yapılması durumunda zaman sıralaması dikkate alınarak ilk yapılan öneri komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak.

Kazanan katılımcının ismi ve ödülün verileceği tarih, birliğin internet sitesinden duyurulacak. Tarım kredi kooperatifleri, birlikleri, yönetim kurulları ve personeli yarışmaya ilişkin önerilerde bulunabilecek, ancak önerileri söz konusu ödül kapsamında değerlendirilmeyecek.

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri, sigorta şirketi olan Güven Sigorta'yı 2008 yılında Groupama'ya satmıştı. Yapılan anlaşma gereği de Tarım Kredi Kooperatifleri, 10 yıl boyunca Güven Sigorta'nın acenteliğini sürdürecek ve yeni bir sigorta şirketi kuramayacaktı. 2018'de de bu sürenin dolacak olmasından dolayı Tarım Kredi, yeni bir sigorta şirketi alarak, yüzde 35'ine sahip olduğu tarım sigortalarını alacağı sigorta şirketi aracılığıyla kendisi yapmak istiyordu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin hisselerini satmak için yaptığı ihaleyi 40 milyon 400 bin lira ile Tarım Kredi Kooperatifleri kazanmıştı.